Regn med finnene

1 848 personer hadde registrert seg da Sign, Print & Pack-messen stengte i Helsinki den 15. mars. På to dager hadde denne helt nye messen lykkes i å tiltrekke seg flere besøkende enn tilsvarende messer i Danmark og Norge.

– Noen ganger var trykket så stort at vi bare måtte slippe inn folk uten å registrere dem, forteller ansvarshavende for messen, Peter Ollén. Så antakelig hadde vi ytterligere noen hundretalls personer i hallen.

– Det kjentes utrolig deilig å få være med og lage en positiv og optimistisk messe i et land der man i 15 år har gått i motbakke og kjempet hardt for å holde hodet over vannet.  Først minsket etterspørselen etter papir, så kollapset Nokia og russerne sluttet å kjøpe cruiseskip. Etter finanskrisen sluttet Europa å bygge, og da ble det ingen etterspørsel etter Kone heiser. Finlenderne har hatt nesten en utrolig uflaks. Men siden ett år tilbake reiser landet seg, og ser et stigende BNP og optimisme. Nokia er den tredje mest solgte mobilen i Storbritannia og heisproduksjonen kjører så det gløder, samtidig som papirbransjen har omstilt seg til emballasjer, der det er stabil og sterk vekst – ikke minst takket være e-handel.

– Emballasjeløsninger var også det som ble mest etterspurt på messen. Trykkeriene løper om kapp for å møte e-handelens behov for unike sekundæremballasjer og her kommer vi til å se vekst i mange år fremover, avslutter Peter Ollén.

Den norske Sign, Print & Pack-messen går av stabelen 19.-20. september på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny programvare fra Agfa Graphics sparer kostnader

Agfa Graphics lanserer programvarene InkTune og PressTune for å redusere produksjonskostnadene. Verktøyene kan brukes på trykkpresser fra forskjellige fabrikanter og på tvers av trykkteknologier. Disse intelligente verktøyene er en del av Agfa Graphics ECO³-tilbud, og gir trykkerier full kontroll over alle utskriftselementer, fra blekkforbruk til samsvar med ISO, G7 og klientspesifikke standarder, samtidig som produksjonskostnadene reduseres.

Publisert av: 

Pantone introduserer nå sin nye standard på Polyester

Pantone LLC presenterer polyesterstandarder som er ideelle for sportsklær, fottøy, badetøy, turutstyr, hjem og tilbehør til motebransjen, som et tillegg til Fashion, Home + Interiorsystem. Farget på 100% varpstrikket polyester, kan disse produktene effektivt brukes til fargestyring i polyester, poly-blandinger og andre syntetiske materialer.

Publisert av: