Nr1 Trykk Grefslie satser på digital bredde

PUBLISERT: 9 april 2018
OPPDATERT: 9 april
Ole-Martin Grefslie

I disse dager investerer Nr1 Trykk Grefslie på Mysen stort i nytt produksjonsutstyr. Med de nye investeringene utvider Grefslie porteføljen sin med en rekke nye produkter og blir med dette en enda mer produktiv og allsidig leverandør i bransjen.

Ark, rull, plater og klesplagg
Blant maskinene som installeres er klasseledende Ricoh pro C 9110, en arkbasert digitalpresse som kan integreres i en hybrid arbeidsflyt og gir bedre fleksibilitet. Med overlegen utskriftskvalitet og klassens høyeste produktivitet er dette en effektiv løsning.

Sammen med Pro C9110 installeres også storformatmaskinen EFI Pro 16H, en svært allsidig maskin som kan kjøre både fleksible og harde medier, samt både rull til rull og plater. – Valget falt på denne maskinen på grunn av alle mulighetene den byr på innen valg av medier, og på grunn av samkjøringsmulighetene på fargestyring da begge maskinene bruker EFI ripper. Samtidig tar den liten plass, opplyser prosjektleder Ole Martin Grefslie.

Grefslie satser også på t-skjortetrykk i mindre opplag eller med variabelt trykk. Med Ricohs DTG-printer Ri 6000, er dette for dem helt nytt tjenesteområde. – Dette er en svært spennende maskin som skriver ut rett på plagg som t-skjorter, gensere, sokker og vesker, forteller Roy Sørensen, Strategic Account Manager i Ricoh Norge. – Ri 6000 eliminerer behovet for kostbare transfermerker, noe som gjør selv små opplag lønnsomme, fortsetter han.

Fra venstre: Geir Håkon Nebbenes (Nr 1 Trykk Grefslie) og Murat Zerlen (Service, Ricoh)

Inne i Grefslies lokaler er Ricohs servicetekniker Murat Zerlen i full gang med installasjonene. – De gode erfaringene vi har med Ricohs produkter og serviceapparat fra tidligere gjorde valget enkelt da vi skulle foreta utvidelsene, forteller Grefslie. – Dette er spennende dager og viktige investeringer for vår videre digitale satsning.

Spennende dager
– Jeg gleder meg til alle maskinene er på plass, smiler Ole Martin Grefslie. Installasjonsprosessen er i gang og prosjektleder i Ricoh, Morten Juliusen holder overoppsyn med hele prosessen.
Kurt Bye, ansvarlig for produksjonstrykk i Ricoh, gleder seg over skryt fra Grefslie. – Jeg er 100% sikker på prosessene, og på at Grefslie vil bli fornøyde med både maskiner og serviceapparat fremover også, avslutter han.

Les videre

Epson går i personaliseringens spor

Mindre serier med tilpassede produkter, det er en klar trend i den grafiske bransjen. Epson lanserte to nyheter i dette segmentet på Fespa: en UV-printer og en DTF/DTG-printer. Begge inngangsmodeller av desktop-størrelse.
Epson-6-1024x683

swissQprint gir 3 års garanti – uten dyrere pris

swissQprint viste ingen produktnyheter på Fespa, men kunne fortelle at de nå har tre års garanti på alle sine printere - uten ekstra kostnad.
SQP

Neolt presenterer mer automatikk på XY-skjæring

Italienske Neolt er kjent for sine XY-skjæremaskiner for rullematerialer. På Fespa ble det vist en komplett serie av avrullere, printere og inline-skjæring.
Neolt-2-1024x683

Tekstiler med resirkulert garn fra PET-flasker

Spandex lanserer nyheter fra Berger Textiles, blant annet med resirkulert material, og blir eneleverandør av sortimentet til Bergers tekstiler på det norske markedet. Dette nye samarbeidet skal gi kunder i Norge den tekstilen de trenger fra en lokal leverandør.
Berger Spandex

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1