Messe for trykt interiørdesign i juni

18 presentasjoner på det tekniske sporet og 10 mer på det kreative sporet gir en intens lærings- og nettverksagenda under den andre utgaven av PID-konferansen (Printed Interior Decoration), som finner sted den 5.-6. juni 2018 på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Düsseldorf. Deltakere vil oppleve de nyeste trykkteknologiene for hjemmetekstiler, bakgrunnsbilder, laminerte gulvbelegg, trepaneler, tepper, bygg og mobilt interiør.

Interiørdesign av Knoblauch, en av foredragsholderne på det kreative sporet.

– Storformatprinting og industriell blekkstråleprinting har generelt i stigende grad stimulert utviklingen av printede produkter for interiørdekor, samt personalisering av designelementer. Trenden har utvidet seg i det faglige miljøet og funnet veien inn i butikker, barer, hoteller, kontorer og andre kommersielle områder. Det benyttes digital printteknologi for å skape en rekke unike design på tre, glass, tekstiler og annet materiale, sier Peter Buttiens, administrerende direktør for ESMA (European Specialist Printing Manufacturers Association), som arrangerer messen.

– På den ene siden er denne trenden drevet av økonomiske aspekter, noe som har resultert i etterligning av dyre materialer som eksotiske tretyper eller veggdekorasjonsteknikker som fresker og veggmalerier. På den annen side opplever vi en stadig tilbakevendende etterspørsel etter bruk av storskala bilder som tapeter eller takdeksler, bare at nå kan de produseres i den fineste kvalitet, og møte visuelle forventninger, lyskrav og de overordnede sluttbrukernes krav. I denne sammenhengen inviterer vi både teknologileverandører, samt trykkere, interiørdesignere, butikkdekoratører og arkitekter til PID 2018, sier Buttiens.

Printed Interior Decoration vil diskutere emner som spenner fra substrater, arbeidsflyt og prepress, gjennom trykksystemer, blekk og etterbehandling, til forskrifter og casestudier, ikke bare fra leverandører, men fra alle som er involverte i den kreative prosessen, deriblant designere og printleverandører. Noen av temaene som tilhører hovedkonferansesporet, inkluderer:

Stoler og kuber dekket med lydabsorberende digitalt trykt stoff av PONGS Textiles, en av utstillerne og foredragsholderne på PID 2018.

 • “Omvandle tomme rom til områder for levende” av Xavier Jouvet fra Antalis
 • “Fascinerende design med additiv fargemiks” av Dr Marc Hunger fra Merck Group
 • “Tapeter, aluminium, HPL – standard bredformatskrivere for skreddersydde løsninger” av Stefan Höfs fra Roland DG
 • “Bruk av blekkskrivere for innredning” av Dr. Dieter Holzinger fra Tiger Coatings
 • “Løse fargeavvik i dekorasjonsindustrien” av Jan Seguda fra ColorGATE
 • “Hvordan løse konfliktene mellom den menneskelige oppfatning og numeriske spektrale verdier av multispektral teknologi” av Michael Nothelfer fra Caddon

I tillegg til faglige presentasjoner:

 • “Hvordan digitalt utvikle kreative og funksjonelle interiørtekstiler” av prof. Marc Van Parys fra Unitex
 • “Konseptuelt rammeverk eller Overflate Imaging Konsept” av prof. Hitoshi Ujiie fra Jefferson University
 • “Utforske redesign-muligheter ved å bruke lag i blekkskriver-trykt tekstil” av prof. Kislaya Choudhary fra National Institute of Fashion Technology

I alt 18 presentasjoner vil finne sted på hovedsporet og ytterligere 10 foredrag vil bli avholdt på det parallelle kreative sporet, inkludert:

De nye selvklebende filmene fra ASLAN Schwarz, en av utstillerne på PID 2018.

 • “Hva som fortsatt må gjøres for god arbeidsflyt i den industrielle virkeligheten av design for innredning” av prof. Angelika Rösner fra Hochschule Niederrhein
 • “Kollektiv design – kollektiv tenkning” av tekstildesigneren Katharina Jebsen
 • “Historiefortelling for interiør med storformatprinting. Opplev omvandlingen av en restaurant “av Caroline Zöller fra Forteam Kommunikation
 • Debbie McKeegan fra Texintel
 • Carl Huijskens fra Incatro Room Acoustics
 • Jörg Stein fra Comexpo

Med høyt nivå på både de tekniske og de inspirerende forelesningene, samt en muligheten til nettverking på 25 stands, informerer PID trykkere, dekoratører, designere og varemerkeeiere om innovasjons- og applikasjonsmuligheter som tilbys av digitale blekkstråleprintere og andre utskriftsprosesser.

Konferansen åpner om morgenen den 5. og lukker om ettermiddagen den 6. juni. Delegater kan nå registrere seg online for 595 EUR. Redusert inngangsavgift for ESMA-medlemmer (495 EUR), utskriftstjenesteytere (295 EUR), designere, arkitekter og akademikere (195 EUR) – alle priser er gjenstand for 19% moms.
For delegatregistrering og oppdateringer om konferanseagenda, vennligst besøk https://printedinteriordecoration.org

Printed Interior Decoration arrangeres av ESMA i samarbeid med 3T Inkjet Textil Consulting og har media støtte fra Specialist Printing Worldwide, IDtex og MD magasiner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ricoh og Watkiss byr på ny inline etterbehandler

Engelske Watkiss har lagd en online sadelstifter med trekantkutting til Ricohs flaggskip ProC 9210. I tre år har Watkiss arbeidet med utviklingen av denne maskinen, som er lagd for å holde til minst to generasjoner laserprintere. Så når printeren skal skiftes ut om fire-fem år kan man kople den nye printeren til Watkiss sadelstifteren. Ricoh […]

Publisert av: 

Canon lanserer ny utgave av tredje generasjon imageRUNNER ADVANCE-plattformen

Canon presenterer i dag en ny utgave av sin imageRUNNER ADVANCE-plattform, denne skal ha oppgradert sikkerhet og brukervennlighet. Tredje utgave av tredjegenerasjonen består av hele 26 produkter fordelt på syv serier, og gir full standardisering og et intuitivt grensesnitt på tvers av alle enheter. Den nye utgaven bygger videre på tidligere versjoner og gir partnerne enkel installasjon, sentralisert administrasjon og sikkerhet fra første sekund, hevder Canon i et presseskriv.

Publisert av: 

Integrert ferdiggjøring og automatisering i fokus i Luzern

Fallende opplag og tendensen til stadig mer individualisering stiller nye krav til trykke- og etterbehandlingsprosessene. Det er i dag kun mulig å oppnå en lønnsom produksjon av helt små opplag ved hjelp af høyt integrerte og automatiserte workflows, som overflødiggjør manuell håndtering.

Publisert av: 

Rekordresultat for Signcom

Foran 2019-utgaven av Sign & Print Scandinavia var forventningene høye. De besøkende ble møtt av et sterkt Signcom med ny glød og energi, stemningen var på topp og ble ytterligere forsterket av muligheten til å vinne en helt ny Mimaki UV LED Print & Cut UCJV300-75! Allerede dag to ante man at de var på vei mot et rekordsalg og dag tre var det et faktum.

Publisert av: 

Flere detaljer om Canons nye Océ Arizona 1300-serie

På Sign&Print Scandinavia lanserte Canon en ny Océ Arizona 1300-serie med planskrivere til produksjon av mellomstore volumer med skilt og displaygrafikk. Med den nye serien kan kundene øke produksjonseffektiviteten og imøtekomme markedsetterspørselen etter større applikasjonsvariasjon, hevdes det fra Canon i et presseskriv.

Publisert av: