Bizdoc: Fra Xerox til swissQprint

PUBLISERT: 9 august 2018
OPPDATERT: 9 august
– Bizdoc er nå også forhandlere av swissQprint, som er en sveitsisk produsent av storformatbord når kvalitetskravene er på topp, forteller daglig leder Petter Langkaas.

I moderne tid har det alltid vært Bizdoc som har vært norsk hovedleverandør av Xerox til den grafiske bransjen. Derfor var vi mange som ble overrasket da de mistet agenturet i begynnelsen av året. Jeg traff daglig leder Petter Langkaas for en prat om nye og gamle agenturer.

Petter starter med å fortelle at Bizdoc, som også består av Raymond Rasch, har blitt forhandler for swissQprint – en sveitsisk produsent av flatbed storformatprintere og flere år på rad den mest solgte i sin størrelsesklasse i Europa. Det er også hos swissQprint, på Nize Equipments stand, at Bizdoc holder til under Sign&Print messen.

– Xerox har satset på sin Memjet i storformat men det var ikke stabilt. Og vi ser at våre kunder jobber like mye med storformat og de tjener mer penger på dette. Og gjennom agenturet for Xerox iGen arbeidet vi allerede med de store aktørene.
– Vi landet på at Swissqprint var en veldig bra match for oss innenfor storformat. Veldig gode produkter men dårlig representert i Norge. Passet oss fint, for de har service og alt og vi er en salgsorganisasjon, sier Petter Langkaas og fortsetter:
– Vi fant tonen med Lars Nikolaisen, hans danske foretak Nize Equipment har ansvar for swissQprint i hele Norden. Vi har også tatt imot den første ordren for vår del, hos et firma som allerede hadde fire maskiner. Vårt mål er å selge tre maskiner til i år.

– Men det er jo dyre maskiner, så vi kan ikke bare arbeide med dem. Har derfor lagd samarbeidsavtale med ctrl it (ctrlit), som lå under oss på Skøyen tidligere. De jobber med it og er forhandlere for Xerox, men har ikke engasjert seg i grafisk tidligere. Vi har nå flyttet inn hos dem og utnytter deres avtale og serviceorganisasjon i forhold til våre Xerox-kunder. ctrl it har også en del programvare innen dokumenthåndtering og de har servicedesk som vi kan bygge inn i våre løsninger og få en synergi.

– Vår avtale med Xerox tok slutt ved årsskiftet og gjaldt deretter i et kvartal. Da så vi en fordel i å bli del av noe større. Vi hadde sikkert ellers kunnet forhandle frem en egen avtale med Xerox. Men vi synes dette er bedre, med tanke på hvordan Xerox har utviklet seg. En typisk Xerox-partner selger kontormaskiner og en og annen grafisk maskin. For oss var det omvendt. Og den nye forretningsmodellen til Xerox er basert på dem som først og fremst selger kontormaskiner.

Når det gjelder programvare så har jo også Bizdoc hittil vært tungt involvert i Impleo. Men nå snur de helt og satser i stedet på den svenske konkurrenten Haikom, som er utviklet av et svensk team med Xerox-bakgrunn.
– Raymond og jeg satt med 50 prosent av eierskapet i Impleo. Vi vurderte om vi skulle gå dypere inn i dette. Vi var også med og etablerte foretaket i Danmark straks før nyttår. Men i en lengre periode hadde vi hatt en underliggende diskusjon om hvordan Impleo skulle kunne bli større. Vi hadde ganske enkelt ikke samme syn på fremtiden. Til slutt ble vi enige om at Stein Høiem kjøpte oss ut. Han driver nå Impleo selv.
– Vi så fremdeles behovet for å ha den typen av løsninger og kjente godt til Haikom fra Rise-familien, som har lagd den. Så vi har inngått avtale om å selge Haikom i Norge, der bare halvparten av de grafiske bedriftene har en fungerende web-til-print løsning. Så markedet er der fortsatt. Vi hadde mange forretninger på gang, som vi nå kan lande hos Haikom i stedet. Vårt hovedmål er ikke å konvertere Impleo-kunder, men å skaffe nye kunder, avslutter Petter Langkaas.

Bizdoc er på Nize Equipments stand, C:30

Les videre

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Automatisert og tilkoblet – Horizon på Drupa 2024

Horizon planlegger å ha en sterk tilstedeværelse på Drupa 2024. Med en stand på mer enn 1600 m² vil fokus være på helautomatiserte systemer og start-til-slutt arbeidsflyt.
Horizon-drupa

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1