Lakket og klart for Mimaki

Mimaki slipper et transparent blekk for å få frem mer effektfulle printjobber med detaljer i matt eller høyblank lakk.

Produsent av storformatprintere og skjæresystemer, Mimaki gir sine brukere av maskinene i UCJV300-serien mulighet til å lage effektfulle applikasjoner med høyglans-, matt- eller teksturert overflate.

Mimaki UCJV300-serie får økte designmuligheter med LUS-170 lakk. Samtlige blekk i serien er Greenguard gold-sertifiserte og herdes med UV-LED-teknikk.

– Nå som vi har tilgang til denne lakken har vi for første gang anvendt vår egen Mimaki Clear Control-teknikk (MCC) på en rull-til-rull-printer, sier Ronald van den Broek, salgssjef EMMA, for Mimaki i Europa og fortsetter:

– Denne unike funksjonen forkorter tiden for herding og forhindrer at støv fester seg. Det gir mykere, renere og klarere effekter, som matt eller høyblank overflate. Vi tror at denne nye lakken åpner flere muligheter for Mimakibrukere og forbedrer mangesidigheten i vår prisbelønnede UCJV300-serien enda mer.

Fabrikanten tilbyr også en forenklet prosess for å lage disse effektene. Det dreier seg om ARTISTA UV Textile Library som brukerne kan finne i Mimakis programvare RasterLink6Plus – totalt 129 ferdige mønstereksempler for benyttelse i Adobe Illustrator for å få ytterligere visuelle effekter.

Maskinserien Mimaki UCJV300 finnes i fire ulike printbredder, fra 80 til 160 centimeter. Ifølge produsenten kan maskinene printe på et stort utvalg av applikasjoner, og kommer også med firelags eller femlags funksjoner. Maskinene benytter UV-blekk som herdes momentant. Den integrerte skjærefunksjonen muliggjør volumproduksjon av etiketter, dekaler, vindus- og bildekor med mer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.