Konica Minolta: Tenk gjennom rammene for din virksomhet

«Rethink your scope» var temaet på Konica Minoltas partner-event «European Leadership Campus», som ble arrangert for 1 200 partnere i lokomotivverkstedet i Københavns Sydhavn. På denne storslåtte begivenheten, som var et europeisk Melodi Grand Prix verdig, presenterte de selskapets visjoner samt en rekke nye produkter og tjenester til å underbygge strategien.

Det 9000 kvadratmeter store lokomotivverkstedet var innhyllet i gardiner, som avgrenset et område ned gjennom midten av hallen. På gardinene ble det vist et imponerende videoshow før CEO Shoie Yamana fra Konica Minolta wordwide og etterpå ønsket Kejii Okamoto fra Konica Minolta Europe velkommen og fortalte om visjonene for kommende år.

Foruten en rekke Konica Minolta-topper og spesialister hadde de også invitert talere fra forskjellige partnere i bransjen, samt uavhengige eksperter innenfor teknologi og innovasjon. Fra tre forskjellige scener varslet de fremtidens utfordringer og muligheter.

Ett av hovednavnene var Nicklas Bergmann, som har skrevet flere bøker om teknologi og hvordan virksomheter agerer i en verden av forandring.

Nye måter å arbeide på
Etter de innledende øvelsene trakk man gardinene til side, og avslørte en imponerende utstilling av maskiner og utstyr, og ikke minst Konica Minolta-medarbeidere som sto klare til å fortelle om nye maskiner og løsninger, samt om de største kommersielle seierne fra de siste årene.

Hovedbudskapet var at Konica Minolta er til for å hjelpe spesielt små og mellomstore virksomheter med å lykkes i driften av bedriften, ikke bare selge printere. Det ble understreket med stort søkelys på perifert utstyr (fra bl.a. Valiani, Plockmatic og Matrix), nisjeproduksjon og ikke minst arbeidsflyt og IT-løsninger for små og mellomstore bedrifter.

– Gjennom studier av hvordan små og mellomstore bedrifter arbeider, leverer vi nå løsninger som f.eks Workplace Hub, som viser vår visjon om å forenkle samspillet mellom mennesker, lokaler og produksjonsenheter, forteller Kejii Okamoto.

Les pressemeldingen fra Konica Minolta

La oss kjapt se nærmere på de lanserte nyhetene og verktøyet som Konica Minolta mener kan forandre vilkårene for små og mellomstore virksomheter.

AccurioPress C14000
Med topphastighet på 140 A4-ark i minuttet, og en månedlig kapasitet på 2,5 millioner ark er C14000 en absolutt toppmodell i AccurioPress-serien. Den kan trykke enkeltsidebannere på 1300 mm og dupleks på 900 mm.

Papiret kan være fra 42 til 450 gram per kvadratmeter, og strukturert papir er ikke noe problem. Den har en oppløsning på imponerende 3600×2400 dpi.

Den kommer med en ny toner som er mer mat enn hva man har hittil sett fra Konica Minolta, og det er utviklet ny stacker, stitcher og cutter til denne modellen.

AccurioPress Color Manager
Hittil har fargestyring krevd noen ferdigheter av operatøren, ifølge Konica Minolta, men med den nye AccurioPress Color Manager er dette nå fortid. Programvaren er Wizard-basert, hvilket betyr at man som bruker blir guidet gjennom prosessen og får feedback hvis man gjør noe feil. Men programvaren følger et helt nytt spektrofotometer fra Konica Minolta som er tilsvarende enkelt å betjene.

MGI Jetvarnish 3D One
Med den nye JETvarnish 3D One får mindre trykkerier og etterbehandlingsvirksomheter en mulighet til å tilby partiell lakk i både flat og strukturert form. Fullstendig uten bruk av rammer, matriser eller plater. Spesielle effekter kan utføres på en lang rekke medier som papir, syntetiske stoffer og plast. Arkstørrelsen kan være opp til 35×72 cm, og 3D-effektene når opp på en lagtykkelse på 116 my i et enkelt gjennomløp.

Sammen med den innbygde Image Editor og Job Cost Calculator kan man enkelt og raskt redigere filene og beregne kostnadene for den enkelte jobben.

Workplace Hub
Er en alt-i-étt IT-plattform, som hjelper små og mellomstore bedrifter å administrere den daglige IT. Workplace Hub inneholder alt fra fildeling og print til backup og sikkerhet. Workplace Hub er browserbasert, og hver arbeidsstasjon kan konfigureres til å inneholde nettopp det som det i øyeblikket er bruk for. Den bakenforliggende ideen er å samle alle de IT-utfordringene som mindre virksomheter har, i en løsning som til og med kun skal følges opp av en leverandør.

AccurioPro Flux
Konica Minoltas programvare for arbeidsflyt kommer i tre varianter: Essential, Premium og Ultimate. Den grunnleggende versjonen (Essential) er printoperatørens verktøy for styring av printkøen og gjør repeterende arbeid enklere.

Med Premium er det mulig med automatisering av en lang rekke prosesser som vanligvis krever tidkrevende manuell behandling. Avhengig av de regler man setter opp, kan jobber få tildelt bestemt utstyr og/eller operatører som umiddelbart setter prosessene i gang.

Endelig kan man nå helt ut til kundene med Ultimate-versjonen som tilbyr konfigurerbare web-to-print-løsninger, som kan tilpasses hver kunde. Det gjelder både print og pris-muligheter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.