PDF-spesifikasjoner skal forenkle for skiltmakere

Ghent Workgroup, GWG, gir ut en ny PDF-spesifikasjon for å administrere arbeidsflyten innenfor skiltsegmentet. Det inkluderer blant annet visningsavstand og skaleringsfaktor, noe som vil forenkle arbeidet.

– Den nye spesifikasjonen er ment å dekke et veldig bredt marked. Det er derfor utfordrende å lage en felles standard. Vi ga ut en offentlig betaversjon for et halvt år siden. Den nye spesifikasjonen vil gjøre det lettere å sende PDF-filer til skiltmakerne og sette den etterlengtede standardiseringen på markedet, sier David van Driessche, administrerende direktør i GWG og Chief Technology Officer for Four Pees.

Visningsavstand og skaleringsfaktor
To deler som spesifikasjonen tar hensyn til, er ifølge Ghent Workgroup synsvidde og skaleringsfaktor. Visningsavstanden er den gjennomsnittlige avstanden mellom skiltet og betrakteren. Det kan være så lite som en meter når det gjelder plakater og opptil 75 meter for for eksempel motorveisskilt. Jo større avstand, jo lavere bildeoppløsning kan du ha.

Skaleringsfaktor er et annet vanlig konsept når vi snakker om stort format. Fordi filene kan være veldig store og ikke alle applikasjoner kan håndtere det, lager mange designere PDF-filer som er halvparten av størrelsen, eller enda mindre, av den endelige trykte størrelsen.

Åpner for flere fargespekter
I motsetning til tidligere spesifikasjoner, åpner den nye for forskjellige fargespekter som kan brukes i en PDF-fil. Dette er viktig fordi det i dag er en rekke fargespekter som brukes i markedet. For første gang tillater spesifikasjonen bruk av kalibrert RGB eller L * a * b * for alle elementene i pdf-dokumentet.

Gratis å installere
Den nye spesifikasjonen og innstillingene som kreves for å installere den, er gratis og tilgjengelige på Ghent Workgroups nettsted .

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.