Heidelberg selger seg ut av etikettsiden

Heidelberg selger Gallus-gruppen til et sveitsisk holdingselskap. Foto: Pressebilde

Heidelberg konsentrerer virksomheten ytterligere og selger Gallus, en dominant aktør innen etikettrykking med flere ulike trykkemetoder.

Som Sign&Print tidligere har fortalt så satser Heidelberg på å fokusere på sin kjernevirksomhet innen arkmatet utskrift. Dette rommer digitale arbeidsflytprogrammer, informasjonssystemer samt offsetpresser. Foretaket har kvalt sine satsninger på inkjetsiden og parademaskinen B1-inkjetpressen Primefire som ble vist på Drupa i 2016. Nå, etter å ha slanket ned personalstyrken globalt med 2 000 ansatte, kommer neste avvikling.

Skal gi økonomisk stabilitet
Maskinprodusenten selger etikettrykk-konsernet Gallus-gruppen for å ta høyde for den globale koronasituasjonen. Forretningens kjøpesum oppgis til cirka 120 millioner euro (drøyt 1,2 milliarder kroner) og innbefatter fem produksjonssteder med totalt 430 ansatte i Tyskland og Sveits. Ifølge Heidelberg bidrar salget til en langsiktig finansiell stabilitet i selskapet, noe som går frame av en pressemelding.

Et sveitsisk holdningselskap
Kjøperen er det sveitsiske holdingselskapet Benpac, som driver innen emballasjesektoren. Heidelberg skal fremover likevel arbeide nært med Benpac for å forsyne og levere utskriftsystemer, Digital printing unit (DPU) og forbruksmateriell til etikettpressen Gallus Labelfire.

Fortsetter som leverandør
Heidelbergs konsernsjef Rainer Hundsdörfer kommenterer salget:

– Vi selger våre smalbane flexorullepresser og vårt flexografiske rulletrykk for å fokusere nærmere på innovative løsninger for trykte ark for hele verdikjeden. Vi kommer til å beholde vår interne digitale ekspertise og ved å samarbeide med Benpac om Gallus Labelfire kommer vi også til å gjøre ytterligere fremskritt med digitaliseringen av konvensjonelle presser. Samtidig kommer vi til å forbli en viktig leverandør på det voksende etikettmarkedet med våre offsetpresser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny, åpen og uavhengig plattform

Tekst: Lis Lykke | Foto: skjermbilde

Trykkerienes utfordringer i dag inkluderer å drive en kostnadseffektiv produksjon, der opplagene blir mindre og mer varierte. Samtidig må også samarbeidet med kunden styres så effektivt som mulig. Løsningen er å etablere helautomatiske, integrerte prosesser på tvers av selskapets grenser som gjør arbeidsflyt og transaksjoner mellom printere, programvareleverandører, utstyrsprodusenter og leverandører mye, mye enklere, skriver Heidelberg i en pressemelding.

Publisert av: 

Canon lanserer i dag et oppdatert utvalg ColorWave- og PlotWave-modeller

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Lanseringshøsten fortsetter for Canon, som i dag lanserte oppdaterte storformatskrivere i ColorWave- og PlotWave-seriene. Lanseringen består av tre ColorWave-modeller (3600, 3800 og 9000) og fem sort-hvitt PlotWave-modeller (3000, 3500, 5000, 5500 og 7500).

Publisert av: 

Horizon: Virtuell lansering

Tekst: Søren Winsløw |

Horizon inviterer til deres første virtuelle produktlansering. Den 29. og 30. september vil du på Finishing First oppleve lanseringen av ikke mindre enn tre nye etterbehandlingssystemer fra Horizon. Det dreier seg om de to limbinderne BQ-270V og BQ-500 samt trekantstrimmeren HT-300. Dette er de første maskinene i den nye iCE-serien som presenteres sammen med den sky-baserte arbeidsflyt-programvaren iCE-LiNK.

Publisert av: 

Ny arkmatet IMAGEpress fra Canon

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Canon mener de har hevet produktivitetsstandaren opp et nivå med lanseringen av imagePRESS C10010VP-serien. De mener at dette er den ultimate løsningen for høyvolummiljøer som alltid anstrenger seg for å oppnå mer. Større volumer, flere bruksområder, høyere kvalitet og større gevinst utloves.

Publisert av: