Heidelberg selger seg ut av etikettsiden

Heidelberg selger Gallus-gruppen til et sveitsisk holdingselskap. Foto: Pressebilde

Heidelberg konsentrerer virksomheten ytterligere og selger Gallus, en dominant aktør innen etikettrykking med flere ulike trykkemetoder.

Som Sign&Print tidligere har fortalt så satser Heidelberg på å fokusere på sin kjernevirksomhet innen arkmatet utskrift. Dette rommer digitale arbeidsflytprogrammer, informasjonssystemer samt offsetpresser. Foretaket har kvalt sine satsninger på inkjetsiden og parademaskinen B1-inkjetpressen Primefire som ble vist på Drupa i 2016. Nå, etter å ha slanket ned personalstyrken globalt med 2 000 ansatte, kommer neste avvikling.

Skal gi økonomisk stabilitet
Maskinprodusenten selger etikettrykk-konsernet Gallus-gruppen for å ta høyde for den globale koronasituasjonen. Forretningens kjøpesum oppgis til cirka 120 millioner euro (drøyt 1,2 milliarder kroner) og innbefatter fem produksjonssteder med totalt 430 ansatte i Tyskland og Sveits. Ifølge Heidelberg bidrar salget til en langsiktig finansiell stabilitet i selskapet, noe som går frame av en pressemelding.

Et sveitsisk holdningselskap
Kjøperen er det sveitsiske holdingselskapet Benpac, som driver innen emballasjesektoren. Heidelberg skal fremover likevel arbeide nært med Benpac for å forsyne og levere utskriftsystemer, Digital printing unit (DPU) og forbruksmateriell til etikettpressen Gallus Labelfire.

Fortsetter som leverandør
Heidelbergs konsernsjef Rainer Hundsdörfer kommenterer salget:

– Vi selger våre smalbane flexorullepresser og vårt flexografiske rulletrykk for å fokusere nærmere på innovative løsninger for trykte ark for hele verdikjeden. Vi kommer til å beholde vår interne digitale ekspertise og ved å samarbeide med Benpac om Gallus Labelfire kommer vi også til å gjøre ytterligere fremskritt med digitaliseringen av konvensjonelle presser. Samtidig kommer vi til å forbli en viktig leverandør på det voksende etikettmarkedet med våre offsetpresser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: