Grafisk generasjonsskifte ved Politihøgskolen

Ved Politihøgskolen i Oslo løftes nå hustrykkeritjenestene til høyeste nivå. – Vi risikerer å bli bortskjemt, sier printeransvarlig Kristian Lambine.

Kristian Lambine har 20 års fartstid ved Politihøgskolens hustrykkeri, da sier det seg selv at han har vært med på et par generasjonsskifter på utskriftssiden. Nå venter et av de største, i form av at de skifter ut eldre digitaltrykkløsninger med Canon imagePRESS C710 inkludert inline ferdiggjøring med trimmer og firkantrygg, PRISMAprepare arbeidsflyt og PRISMAdirect web2print.

Produserer alt i eget hus
– Dette blir utvilsomt et solid skritt fremover, både for oss som arbeider med grafiske tjenester her og for brukerne våre. Nyeste Canon-teknologi vil gjøre oss i stand til å produsere alt av kursmateriell, visittkort, kompendier og andre trykksaker her i eget hus. Ny arbeidsflyt og store papirmagasiner gjør at de største jobbene kan produseres uten tilsyn, og vi vil sette opp arbeidsflyten slik at printjobber med mer enn 300 sider automatisk flyttes fra etasjemaskinene til trykkeriet. På toppen av det hele kan vi sette opp en nettbasert bestillingsløsning med PRISMAdirect, der brukerne kan bestille visittkort, kursmateriell og andre produkter direkte, og så går disse rett inn i printkøen. Derfor risikerer vi å bli bortskjemt, sier Kristian Lambine med et stort smil.

Tettere samarbeid med Canon
Det blir hyppige besøk av Canon-montører i lokalene på Majorstuen de neste månedene, for parallelt med hustrykkerisatsningen installerer Politihøgskolen 16 nye kraftige multifunksjonsmaskiner ved ulike avdelinger i lokalene. – Vi ser at Canon har ledende teknologi både når det gjelder nettverksskrivere og digitaltrykk, sier Kristian Lambine, som allerede er medlem av Canons populære nettverksgruppe for hustrykkerier.

Med høy grafisk kvalitet, inline ferdiggjøring, store papirmagasiner og effektiv arbeidsflyt er Canon imagePRESS C710 en perfekt løsning for mange hustrykkerier. (Konfigurasjonen i bildet er ikke nødvendigvis identisk med Politihøgskolens.)

– Nettverksgruppa er et verdifullt forum hvor vi får gode råd fra Canon og andre, og god kontakt med de andre hustrykkeriene i landet. Med flere Canon-løsninger hos oss, vil vi også få et større utbytte av medlemskapet i nettverksgruppa, sier Kristian, som understreker at det er viktig for Politihøgskolen å ha et operativt hustrykkeri med gode grafiske muligheter.

– Det har også sammenheng med at en del av materialet er sensitivt. I fremtiden blir vi selvhjulpne i enda større grad, og vi kan også utføre grafiske oppgaver for Politihøgskolens andre avdelinger. Forventningene er høye, og vi gleder oss til et enda bedre samarbeid med Canon i fremtiden, sier Kristian Lambine.

Nettverk for Hustrykkerier
Canon har egen nettverksgruppe for hustrykkerier, eller interne grafiske sentre. Medlemmene er fra alle bransjer, både privat og offentlig sektor, med det til felles at de har en intern avdeling for produksjon og håndtering av trykksaker. Fagmøter, idéutveksling, webinarer, besøk hos produksjonsbedrifter og andre steder som gir inspirasjon, egen inspirasjonsside på Facebook, alt dette og mer til får medlemmene av nettverksgruppa, som ledes av Berte Kristensen i Canon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: