Mimaki med to nye løsninger til digital tekstilproduksjon

Mimaki TS100-1600

Mimaki Europe har kunngjort to nye produktive tekstilprintere, Mimaki TS100-1600 og Mimaki Tiger-1800B MkIII-printeren.

Rimelig printer for mindre kvanta
TS100-1600 er Mimakis siste tilskudd i sin «100-serie». Dette rimelige systemet med høy kvalitet er ideelt for tekstiltrykkerier som ønsker å investere i sin første digitale sublimeringsutskriftsløsning eller utvide produksjonskapasiteten.

– Tekstiltrykkindustrien har sett et økende behov for utvidet sortiment, mindre kvanta og kortere leveringstider. I tillegg kommer de økonomiske utfordringene i 2020, og vi erkjente at markedet trengte en digital tekstilprinter som kombinerte høy kvalitet, on-demand produksjon med lav oppstartsinvestering og kostnadseffektiv produksjon. Etter å ha sett suksessen til våre 100-serie skrivere i andre sektorer, visste vi at å introdusere en tekstilprinter i dette sortimentet ville gi kundene våre en mulighet til å utvide virksomheten og søke nye inntektsmuligheter, selv midt i disse utfordrende tider, forklarer Bert Benckhuysen, Senior Product Manager hos Mimaki Europe.

TS100-1600 er tilgjengelig i EMEA fra april 2021 og har en utskriftsbredde på 1600 mm og en hastighet på 70 m2 / t i raskeste modus. I tillegg bidrar bruken av en 1 liters blekkflaske til å redusere driftskostnadene og muliggjør stabil, kontinuerlig drift på grunn av redusert behov for blekkutskifting. Printeren er også utstyrt med en rekke kjente Mimaki-funksjoner, inkludert NCU (Nozzle Check Unit) 1, NRS (Nozzle Recovery System) 2 og DAS (Dot Adjustment System) -funksjon, som automatiserer punktposisjonskorrigering og matekorrigering, og reduserer behov for operatørinngrep. Mens RasterLink 7 RIP-programvaren kommer som standard, kan trykkere som kjøper TS100-1600 også velge å legge til TxLink4, en annen av Mimakis originale RIP-programvareplattformer.

Mimaki Tiger-1800B MkIII-printeren.

For større kvanta i høy hastighet
Den andre printeren som ble lansert er Tiger-1800B MkIII – den siste modellen i det industrielle tekstilprinterprogrammet med høy hastighet og store mengder. Den nye Tiger-1800B MkIII er tilgjengelig som en høykvalitets direkte-til-tekstil (reaktiv eller direkte sublimering) eller sublimeringsoverføring, og er utviklet med stabilitet og utskriftsnøyaktighet i fokus for designprosessen og har nye programvarefunksjoner som hjelper øke produktiviteten og redusere nedetid.

De nye funksjonene i Tiger-1800B MkIII inkluderer programvaren ‘Mimaki Printer Controller’ (MPC). Denne plattformen er designet for brukervennlighet og lar brukerne sette opp, betjene og sende ut data med ett enkelt trykk, enkel betjening. Det intuitive grensesnittet og funksjonaliteten lar brukerne enkelt kjøre automatisert drift over natten ved å sende flere jobber med forskjellige innstillinger til utskriftskøen.

Tiger-1800B MkIII støttes også av den nyeste «TxLink4» -programvaren. Den nye Parallel RIP-funksjonen kan håndtere flere sett med utskriftsdata samtidig for å maksimere produktiviteten, og funksjonen Variabel utskrift gir skrivere fleksibilitet til å produsere mer innovative, kreative klesapplikasjoner. Dette siste systemet har også blitt oppgradert med 16-bits gjengivelse for å muliggjøre et jevnere graderingsuttrykk og kan håndtere dataoverføring i rask hastighet takket være den 10 GB-baserte Ethernet-kontrolleren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: 

Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: