Mimaki med to nye løsninger til digital tekstilproduksjon

PUBLISERT: 22 februar 2021
OPPDATERT: 22 februar
Mimaki TS100-1600

Mimaki Europe har kunngjort to nye produktive tekstilprintere, Mimaki TS100-1600 og Mimaki Tiger-1800B MkIII-printeren.

Rimelig printer for mindre kvanta
TS100-1600 er Mimakis siste tilskudd i sin «100-serie». Dette rimelige systemet med høy kvalitet er ideelt for tekstiltrykkerier som ønsker å investere i sin første digitale sublimeringsutskriftsløsning eller utvide produksjonskapasiteten.

– Tekstiltrykkindustrien har sett et økende behov for utvidet sortiment, mindre kvanta og kortere leveringstider. I tillegg kommer de økonomiske utfordringene i 2020, og vi erkjente at markedet trengte en digital tekstilprinter som kombinerte høy kvalitet, on-demand produksjon med lav oppstartsinvestering og kostnadseffektiv produksjon. Etter å ha sett suksessen til våre 100-serie skrivere i andre sektorer, visste vi at å introdusere en tekstilprinter i dette sortimentet ville gi kundene våre en mulighet til å utvide virksomheten og søke nye inntektsmuligheter, selv midt i disse utfordrende tider, forklarer Bert Benckhuysen, Senior Product Manager hos Mimaki Europe.

TS100-1600 er tilgjengelig i EMEA fra april 2021 og har en utskriftsbredde på 1600 mm og en hastighet på 70 m2 / t i raskeste modus. I tillegg bidrar bruken av en 1 liters blekkflaske til å redusere driftskostnadene og muliggjør stabil, kontinuerlig drift på grunn av redusert behov for blekkutskifting. Printeren er også utstyrt med en rekke kjente Mimaki-funksjoner, inkludert NCU (Nozzle Check Unit) 1, NRS (Nozzle Recovery System) 2 og DAS (Dot Adjustment System) -funksjon, som automatiserer punktposisjonskorrigering og matekorrigering, og reduserer behov for operatørinngrep. Mens RasterLink 7 RIP-programvaren kommer som standard, kan trykkere som kjøper TS100-1600 også velge å legge til TxLink4, en annen av Mimakis originale RIP-programvareplattformer.

Mimaki Tiger-1800B MkIII-printeren.

For større kvanta i høy hastighet
Den andre printeren som ble lansert er Tiger-1800B MkIII – den siste modellen i det industrielle tekstilprinterprogrammet med høy hastighet og store mengder. Den nye Tiger-1800B MkIII er tilgjengelig som en høykvalitets direkte-til-tekstil (reaktiv eller direkte sublimering) eller sublimeringsoverføring, og er utviklet med stabilitet og utskriftsnøyaktighet i fokus for designprosessen og har nye programvarefunksjoner som hjelper øke produktiviteten og redusere nedetid.

De nye funksjonene i Tiger-1800B MkIII inkluderer programvaren ‘Mimaki Printer Controller’ (MPC). Denne plattformen er designet for brukervennlighet og lar brukerne sette opp, betjene og sende ut data med ett enkelt trykk, enkel betjening. Det intuitive grensesnittet og funksjonaliteten lar brukerne enkelt kjøre automatisert drift over natten ved å sende flere jobber med forskjellige innstillinger til utskriftskøen.

Tiger-1800B MkIII støttes også av den nyeste «TxLink4» -programvaren. Den nye Parallel RIP-funksjonen kan håndtere flere sett med utskriftsdata samtidig for å maksimere produktiviteten, og funksjonen Variabel utskrift gir skrivere fleksibilitet til å produsere mer innovative, kreative klesapplikasjoner. Dette siste systemet har også blitt oppgradert med 16-bits gjengivelse for å muliggjøre et jevnere graderingsuttrykk og kan håndtere dataoverføring i rask hastighet takket være den 10 GB-baserte Ethernet-kontrolleren

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Epson trykker på etikett og mikroproduksjon

Epson viser flere store innovasjoner innen etikettprinting under Drupa, men også løsninger for tekstiler samt mikroproduksjon og personalisering.
Epson-7-1024x683

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324