Keypoint Intelligence har testet Canons 64 tommers Colorado 1650

PUBLISERT: 22 mars 2021
OPPDATERT: 22 mars
Keypoint Intelligence har publisert sin rapport fra den praktiske testen av Canon Colorado 1650.

Keypoint Intelligence har publisert testrapporten for Canons 64 tommers rull-til-rull-skriver, Colorado 1650. Skriveren ble testet i kategoriene bildekvalitet, brukervennlighet og hastighet, og oppnådde svært gode resultater i samtlige kategorier.

Keypoint Intelligence fremhever at «Colorado 1650 har tvers igjennom imponerende ytelse og er et utmerket valg for så å si alle typer storformatutskrift».

Rapporten som er basert på testene som ble utført av Keypoint Intelligences tekniske eksperter på produksjonsutskrift, viser at Colorado 1650 er en skikkelig arbeidshest. Skriveren leverer høy utskriftshastighet i samtlige testscenarioer, og er tre ganger raskere enn snittet i alle kvalitetsmodusene som ble testet. I tillegg til den høye hastigheten har skriveren automatisk vedlikehold, komponenter som kan skiftes av brukerne, og rask og enkel blekkpåfylling. Dette er alle faktorer som bidrar til økt oppetid og raskere produksjonstid.

Ekspertene trekker frem at Canons FLXfinish-herdingsteknologi gjør det enkelt å skrive ut både blanke og matte utskrifter uten å måtte bytte blekk eller medier. Vekslingen mellom ulike finisher påvirker ikke utskriftskvaliteten, selv ikke med de mest produktive hastighetene. FLXfinish-teknologien gir også forbedret håndtering av porøse materialer som tekstilbaserte bannere og bestrøkne medier. UVgel-teknologien sørger for at hver blekkdråpe fikseres umiddelbart på utskriftsmediet, noe som gir kontrollert punktstigning og mer presis bildekvalitet.

I rapporten beskrives fargebildene som «gjennomgående klare farger med eksepsjonell nøytralitet i svarte og hvite halvtoner». Videre sier rapporten at «Colorado 1650 leverer suveren PANTONE-fargenøyaktighet med Delta E00-målinger som ikke overstiger 2,32 i snitt på tvers av 15 logofarger fra kjente varemerker – en viktig fordel for utskriftsleverandører».

I rapporten understrekes det også at skriverens ekstremt presise dimensjonsstabilitet, den modulbaserte designen og muligheten for matte utskrifter gjør den godt egnet for det voksende markedet innenfor digital tapetproduksjon.

Rapporten viser videre at skriveren er enkel å konfigurere og at støtten for tosidig utskrift og medier med utskriftssiden vendt inn, gir forbedret mediehåndtering og mulighet for å produseres større opplag uten tilsyn. Det trekkes også frem at Colorado 1650 har et brukervennlig grensesnitt som gir utskriftsleverandører mulighet til å redusere nedetiden takket være lett tilgjengelig statusovervåking, smart 10,5-tommers kontrollpanel med enkel navigering og en egen app for fjernstyring.

–Det var utrolig givende å jobbe med Canon og teste deres svært produktive Colorado 1650-skriver, som den første av mange nye tester i forbindelse med at testplattformen for skiltsegmentet må utvides til å omfatte rull-til-rull-skrivere, sier David Sweetnam, Director of EMEA/Asia Research and Lab Services hos Keypoint Intelligence. –Det vi så gjennom hele testen var at Colorado 1650 virkelig legger listen høyt i dette svært konkurransepregede og voksende markedet, avslutter han.

–Vi er veldig fornøyde med at Colorado 1650 har gjennomgått Keypoint Intelligence sin grundige test av storformatutskrift i skiltsegmentet, og at rapporten viser at den oppnådde gode resultater, oppsummerer Mathieu Peeters, Senior Director Strategic Marketing Large Format Graphics hos Canon Production Printing. –Hos Canon er vår høyeste prioritet å sikre at vi kan tilby kunder og partnere en løsning som gir banebrytende produktivitet, maksimal kvalitet og allsidige mediemuligheter. Så langt er det installert 2000 maskiner fra Colorado-serien på verdensbasis, og tilbakemeldingene fra kundene og partnerne våre har vært veldig oppmuntrende. Den uavhengige rapporten fra Keypoint Intelligence gir oss en unik mulighet til å underbygge de kvalitets- og produktivitetsløftene vi gir kundene og partnerne. Rapporten bekrefter også at skriveren egner seg for det hurtigvoksende markedet innenfor digital tapetproduksjon.

Les videre

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Epson trykker på etikett og mikroproduksjon

Epson viser flere store innovasjoner innen etikettprinting under Drupa, men også løsninger for tekstiler samt mikroproduksjon og personalisering.
Epson-7-1024x683

Swissqprint viser hele produktlinjen

Det har rent mye vann under bruene siden Drupa sist ble arrangert for åtte år siden. Swissqprint, som har sitt hovedkontor på vestsiden av Rhinen i Sveits, vil vise innovasjonene som de har utviklet i løpet av disse årene på årets messe.
swissqprint-fespa

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324