Designprosessen for digitaltrykte stoffer

Designer Wenche Lyche snakket om utfordringene med å overføre analoge mønstre til digitale.

Kunsten å utvikle mønstre og detaljer for digitalt tekstiltrykk. Det var temaet for dagen da designeren Wenche Lyche holdt sitt foredrag på Sign & Print & Promotion-messen.
Wenche Lyche er utdannet motedesigner ved Beckmans Collage of Design i Stockholm. De siste årene har hun jobbet mye med å utvikle tekstilmønstre som deretter trykkes digitalt med en Mimaki-printer. Under foredraget fortalte hun om hvordan den kreative prosessen går.

Blant annet lager hun sine egne pensler av naturmaterialer, som blåbærris, for å produsere mønsteret. Hun tok også opp utfordringene med å overføre mønsteret fra analogt til digitalt, og om hvordan et stoff er bevegelig og derfor oppfører seg annerledes enn for eksempel papir.

Et eksempel på Wenche Lyches design. Buksene hennes er også egendesignede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: