Designprosessen for digitaltrykte stoffer

Designer Wenche Lyche snakket om utfordringene med å overføre analoge mønstre til digitale.

Kunsten å utvikle mønstre og detaljer for digitalt tekstiltrykk. Det var temaet for dagen da designeren Wenche Lyche holdt sitt foredrag på Sign & Print & Promotion-messen.
Wenche Lyche er utdannet motedesigner ved Beckmans Collage of Design i Stockholm. De siste årene har hun jobbet mye med å utvikle tekstilmønstre som deretter trykkes digitalt med en Mimaki-printer. Under foredraget fortalte hun om hvordan den kreative prosessen går.

Blant annet lager hun sine egne pensler av naturmaterialer, som blåbærris, for å produsere mønsteret. Hun tok også opp utfordringene med å overføre mønsteret fra analogt til digitalt, og om hvordan et stoff er bevegelig og derfor oppfører seg annerledes enn for eksempel papir.

Et eksempel på Wenche Lyches design. Buksene hennes er også egendesignede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: