Overtar 07 Media og danner nytt stor-konsern

PUBLISERT: 6 desember 2021
OPPDATERT: 21 mars
Bilde fra da Østfoldfirmaene Lundeby & Co Bokbinderi og Grafisk Ferdiggjøring fusjonerte 1. mai 2019. Nå fusjonerer Lundeby GF med 07 Media og Bodoni.

Bygger nytt kraftsenter innen grafisk produksjon, medietjenester og logistikk.

07 Media, Bodoni og Lundeby GF har inngått en avtale om å samle de tre selskapene i et felles konsern for å etablere et kraftsenter innen design, medietjenester, grafisk produksjon og logistikk.
Det nye konsernet får 358 ansatte i Fredrikstad, Hærland, Aurskog, Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand, og vil omsette for rundt 690 millioner kroner. Konsernet skal bygge videre på de tre virksomhetenes sterke identitet og markedsposisjon, og sikre kundene et solid og bredt tjenestespekter.

Selskapet vil eies 50% av Mantel AS, 40% av Lundeby Eiendom AS og 10% av TEC AS. Disse familieeide selskapene har gjennom generasjoner drevet aktivt eierskap og entreprenørskap, noe som vil videreføres i den nye konstellasjonen. – Sammenslåingen gir rom for å tilby kundene en komplett verdikjede med gode, digitale løsninger, designtjenester og -produkter. Den gir også mulighet til å satse mer på logistikktjenester og utnytte frakt- og distribusjonsmulighetene bedre.

Den nye enheten er også bedre rustet til å sikre spennende arbeidsplasser i strategiske byer i Sør-Norge i årene som kommer, sier Bjarte J. Hordnes som blir konsernsjef i den nye enheten. Det nye konsernet vil også kunne tilby en sterkere og bredere designkompetanse og skape en stor og effektiv produksjons- og logistikkhub.

– Målet er å satse sterkere i logistikkmarkedet og utnytte mulighetene sentral beliggenhet på Østlandet gir. Stordriftsfordeler vil bidra til bedre lønnsomhet og bedre utnyttelse av kompetanse, lokaler og maskiner, sier Helge G. Lundeby som blir styreleder for det nye konsernet.

Dette er selskapene:

  • Bodoni ble etablert i 1914. Selskapet leverer tjenester knyttet til rådgivning, formgivning, grafisk produksjon og digital publisering. Dette omfatter blant annet kommunikasjon, merkevarebygging, design thinking, visuelle identiteter, sømløs interaksjon på nett/lesebrett/mobil/papir, trykkeritjenester og distribusjon/logistikk. Lundeby ble etablert i 1949, og har utviklet seg fra å være et tradisjonelt bokbinderi til å levere tjenester innen plastpakking, adressering, digital trykk og distribusjon/logistikk.
  • Lundeby er i ferd med å bli en av Norges ledende logistikkaktører. I 2020 kjøpte Lundeby Møklegaards Trykkeri AS i Fredrikstad. Lundeby har inngått avtale om drift av Bladcentralen fra sommeren 2022. Produksjonsanlegget flyttes inn i nytt bygg på 10.000 m² i Hærland.
  • 07 Media ble etablert i 2007, og er bygget opp rundt flere veletablerte virksomheter innen grafisk produksjon, webpublisering og design, med historie tilbake til 1940-tallet. I dag er 07 et fullservice kommunikasjonshus som leverer alt innen design, trykk, skilt og digitale tjenester til bedriftsmarkedet i Oslo, Aurskog og i Kristiansand.

Les videre

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Aksell styrker sin kapasitet sammen med Ricoh

Ricoh Norge kunngjør signeringen av en betydelig ny ordre med Aksell i forbindelse med Drupa-messen i Düsseldorf. Avtalen gjelder tonerpressen Ricoh Pro C9500 som ble lansert i fjor høst.
Ricoh Aksell

Bransjens beste ble kåret under EDP Awards

Under Drupa delte European Digital Press Association (EDP) ut sine årlige priser EDP Awards. Totalt fikk 24 vinnere tildelt en plakett i sju ulike kategorier. Benny Landa fikk utmerkelsen ”Lifetime Achievement Award” som ble utdelt for første gang.
edpawards02024-highres-32-1024x683

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676