Canon satser på Kardemomme By på kino

Canon går inn som lanseringspartner for filmen «Folk og røvere i Kardemomme By». Thorbjørn Egner-filmen blir en del av julemenyen på norske kinoer. Fra venstre Henning Hagelund hos Canon Norge, Bjørn Egner og Heidi Palm Sandberg hos Qvisten Animation.

Canon har ved flere anledninger hatt samarbeid med Qvisten Animation og deres animasjonsfilmer. Nå lanseres et nytt samspill mellom partene. Denne gangen gjelder det lanseringen av filmen om Kardemomme By, en storfilm som bygger på Thorbjørn Egners univers og med premiere 1. juledag i år.

– Vi er stolte av at vi igjen blir valgt som lanseringspartner av Qvisten Animation. Dette er et stort og spennende filmprosjekt. Handlingen i Kardemomme By passer godt sammen med vår bedriftsfilosofi Kyosei som betyr å leve og jobbe sammen for et felles gode, sier Henning Hagelund hos Canon Norge.

– Det å være lanseringspartner innebærer at vi bistår med produksjon av storformat-elementer som benyttes i lanseringene av filmene. Dette omfatter blant annet materiell til bruk i Kardemomme By filmstudio i Dyreparken i Kristiansand og til kinoer landet rundt. Canon har inngått avtale med Synkron Media i Birkeland som vil utføre produksjonen med sin nyinnkjøpte Canon Arizona flatbed, sier Henning.

Bilde fra filmen «Folk og Røvere i Kardemomme By»

– Vi er glade for å ha Canon med på laget. De har produkter og tjenester som passer svært godt til våre behov. Sammen skaper vi filmopplevelser, sier Heidi Palm Sandberg, produsent i Qvisten Animation.

– Alle kulissene blir bygget i mineatyrstørrelse, og så avfotograferes de med Canon EOS 90D kamera. Deretter animerer vi inn karakterene digitalt, sier Sandberg.

Bjørn Egner, sønn av Thorbjørn Egner, har fulgt nøye med på filmprosessen – og er svært tilfreds med det han har sett til nå.

– Dette blir en ny og moderne utgave som passer godt i 2022, samtidig som man har vært tro mot boka. Qvisten Animation har gjort en svært god jobb. Vi har også erfaring med Canon fra lanseringen av Hakkebakkeskogen og mener Canons bedriftsfilosofi og Egners univers harmonerer godt. Jeg gleder meg stort til premiere, sier Bjørn Egner.

Filmen om Kardemomme By forventes å få stor oppmerksomhet. Spesielt for denne produksjonen er det at man benytter en helt ny og banebrytende kombinasjonsteknikk.

Bilde av Morten Skallerud: Foto: Daniel Schjøtt.

– Dette er banebrytende når det gjelder animert film og det er en spennende utfordring å bruke ny teknologi. Når vi skulle velge kamera gikk vi bredt ut og testet ulike kamera-modeller. Valget falt på Canon EOS 90D som er en stor oppgradering fra EOS 7D som vi har god erfaring med fra tidligere. Jeg gleder meg til premiere kommende jul, sier filmens fotograf Morten Skallerud.

Kardemomme By bilen som er foliert av Grintek AS med print fra Colorado 1650. Foto: Canon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.


Messe- og konferansevegger med Canons løsninger

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

I sin nyeste blogg forteller Canon om et besøk hos Marc Bric på Rud i Bærum for å sjekke om firmaet er fornøyde med sin nye Colorado 1630. De har brukt maskinen til produksjon av messe- og konferansevegger – da denne typen arrangementer nå er oppe og går igjen for fullt etter et par års pandemidvale.

Publisert av: