Oppdatert sublimeringsprinter med fire og seks farger

PUBLISERT: 25 september 2022
OPPDATERT: 25 september
Epsons nye SureColor-printer kommer i både fire og seks farger – som er spesielt egnet for tekstilindustrien.

I løpet av høsten lanserte Epson to nye 44-tommers fargesublimeringsprintere. En med fire farger, SC-F6400, og en med seks farger, SC-F6400H, som begge skal være mer allsidige og effektive enn sine forgjengere.

De nye SureColor-printerne er for små og mellomstore volumer og skal være godt egnet for tekstilproduksjon, personaliserte produkter og fotoreproduksjoner.

Begge printerne har en lignende design basert på Epsons Micro TFP PrecisionCore-teknologi. Firefargeprinteren skal ifølge selskapet øke produksjonen med 20 prosent sammenlignet med forgjengeren SC-F6300.

Egnet for tekstiltrykk
Ifølge Epson er seksfargeprinteren mer egnet for de som jobber med mote og klær. Den har nemlig et utvidet fargespekter, CMYK, med mulighet for å velge enten fluorescerende rosa og fluorescerende gul, lys cyan og lys magenta eller oransje og fiolett, noe som betyr at den er tilpasset avansert trykk på stoff. I tillegg til tekstiler er den også egnet for myke skiltmaterialer, reklameartikler og andre harde underlag.

Mindre søl
Epson har også redesignet blekkemballasjen, som nå inneholder 1,6 liter blekk, som er 45 prosent mer enn tidligere. De nye pakkene trenger bare å ristes og settes i stedet for å røres, noe som reduserer risikoen for søl. Begge printerne har integrert berøringsskjerm og forenklede vedlikeholdsrutiner for å minimere operativt vedlikehold.

Les videre

Ålgård Offset handlet for 12 millioner på Drupa

Ålgård Offset investerte 12 millioner kroner i ny stiftemaskin fra Müller Martini på Drupa-messen.
aalgaard-drupa1

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

EFI tenker utenfor boksen – lanserer unikt system for esketrykk

På Drupa presenterte EFI en løsning sammen med Packsize for personalisert fullfargetrykk på bølgepappemballasje - men også andre inkjetnyheter.
EFI-3-1024x683

Ricoh: «Alle vil se utviklingen på inkjetsiden»

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324