Lessebo melder seg på grønt initiativ

PUBLISERT: 19 oktober 2022
OPPDATERT: 19 desember

Lessebo Papir har meldt seg inn i Paper Profile, som er et samarbeid med papirprodusenter, distributører og bransjeforeninger. Sammenslutningen har utviklet en enhetlig erklæring om viktig miljøproduktinformasjon.

Paper Profile er utviklet av europeiske papirprodusenter som bruker et standardformat for varedeklarasjoner og felles avtalte beregningsregler. Utstedt for individuelle produkter, gir énsides varedeklarasjon viktig informasjon om sammensetning, viktige miljøparametere, miljøledelse og vedinnkjøp.

Medlemskapet i Paper Profile viderefører dessuten Lessebo Papers forpliktelse til å redusere fabrikkens negative miljøpåvirkning. Lessebo Papir, som befinner seg i Smålands dype skoger var den første papirfabrikken i verden som mottok sertifikatet Cradle to Cradle på gullnivå, det skjedde i 2021.

Vi husker at Lessebo Paper stanset produksjonen på grunn av høye strømkostnader i august 2022.  Men fabrikken sto bare stille i to dager. En liten strømprisnedgang gjorde at de startet produksjonen igjen.

–Lessebo-fabrikken er på full fart, og vi er stolte over å være en del av Paper Profile-fellesskapet, og samarbeide med andre papirprodusenter for å minimere miljøpåvirkningen, sier Jens Olson administrerende direktør i Lessebo Paper i en pressemelding.

–Vi ser nå frem til å lansere vår nye papirserie i slutten av november, tilføyer Olson.

Lessebo er for tiden til stede i Las Vegas på Printing United Expo (19.-21. oktober), der de presenterer sine nyeste papirkvaliteter for det nordamerikanske markedet.

Les videre

Tekstiler med resirkulert garn fra PET-flasker

Spandex lanserer nyheter fra Berger Textiles, blant annet med resirkulert material, og blir eneleverandør av sortimentet til Bergers tekstiler på det norske markedet. Dette nye samarbeidet skal gi kunder i Norge den tekstilen de trenger fra en lokal leverandør.
Berger Spandex

Spandex lanserer ny folieserie

Spandex introduserer merkevaren AUTO og et produktsortiment som henvender seg til profesjonelle aktører i bilfolieringsbransjen. Det første produktet er en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Sappi stenger europeisk papirfabrikk

Den pågående globale økonomiske nedgangen, med pressede markeder, geopolitisk ustabilitet og svak økonomisk vekst, legger et betydelig press på Sappi, spesielt i Europa, skriver de i en pressemelding.
sappi

Roland DG og Dimense

Roland DG Corporation, en produsent av bredformat inkjetprintere og printere/kuttere, har kunngjort at de skal samarbeide om salg og support for DIMENSE, en digital utskriftsløsning i storformat med unik tredimensjonal preging. Løsningen skal egne seg spesielt for interiørdekor.
RolandXbuysXDimenseXimage001-740x450

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1