Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Foto: Felix Alnemark
PUBLISERT: 3 april 2024
OPPDATERT: 3 april
Bart Robbrecht på Summa på F1612. Lasteren kan sees til høyre i bildet. Helt til venstre ser du roboten som sorterer materialet.

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.

Summa ga mye plass til sitt digitale flatbed-skjærebord F1612 i utstillingsstanden.

– Vår største nyhet der er at den kommer med en plate- og brettinnlegger. Du tar platen og transporterer den til bordet. På slutten har vi vår robotløsning som sorterer jobbene. Operatøren kan la maskinen jobbe. Den kjører hele produksjonsrunden og så kan operatøren hente prøvene som allerede er sortert på slutten, sier Bart Robbrecht, hos Summa i Belgia.

Det multifunksjonelle hodet kan romme opptil tre moduler samtidig. Sentralenheten inneholder en posisjoneringslaser og et integrert kamerasystem for rask og nøyaktig gjenkjenning av konturskjæremerker. Maskinen tilbyr en vertikal kraft på 10 kilo og inneholder et bredt utvalg av verktøy.

«Allsidig maskin»

Hvilke kunder er løsningen rettet mot?

– F1612 er en veldig allsidig maskin så kunder kan være i skiltapplikasjoner. Alle som jobber med skilt- og displayapplikasjoner kan bruke disse maskinene og finne fordeler ved å bruke dem. Fordelene med det automatiske systemet er at det ikke begrenser deg, du kan også jobbe med emballasje. Men vi har fortsatt ruller til den. Selv om maskinen er helautomatisert, kan du beholde allsidigheten til grunnmodellen til F1612. Rullene er der og du kan lage dine endelige skjæringer, sier Bart Robbrecht.

Bart Robbrecht med laserskjæremaskinen Summa L1810, som brukes til tekstiler generelt og sportsklær spesielt.

På lasersiden vistes modellen Summa L1810 som brukes til å kutte tekstiler.

– Vi satser på sportsklær, men det kan brukes til alle typer tekstiler. Vi har også en 3.2-versjon som mest brukes til soft signage i store formater, sier Bart Robbrecht.

Fokuset til laserstrålen fører til vidtrekkende presisjon selv i høyproduksjonsmiljøer, ifølge Summa. Den gjør også jobben på lett forvrengte tekstiler.

«Stor forbedring»

Kunder som kan være interessert i produktet er for eksempel de som jobber med sportsklær eller andre tekstiler, sier Bart Robbrecht.

– Det vi kommer med som en nyhet her er feeder Board Feed Pro 75. Den gir en mye mer stabil mating til maskinen. Det kan garantere høyere kvalitet og nøyaktighet ved kutting fordi materialet får hvile helt før det når bordet. Det gir oss en stor forbedring i hvordan det registreres som gjør det så mye enklere å jobbe med. Å bytte ruller er for eksempel en enmannsjobb. På ett eller to minutter har du nye ruller.

Les videre

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Kreativiteten flyter i Lommedalen

Med helt unike løsninger som blander trykte produkter med digital signage, har Adpoint blitt et selskap hvor tallene stadig peker oppover. Og den reisen har bare så vidt begynt spør du grunnleggeren Pawel Karalus.
Adpoint lucka

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Siste nytt

Har Drupa svarene på bransjens utfordringer?

Etter åtte års pause kan vi igjen ta turen til Drupa for å se hva leverandørene mener vi trenger.
drupa24_12

Fem måter KI transformerer trykkproduksjon på

KI vil endre grafisk trykkproduksjon. Sander Sondaal, Director of Commercial Print Sales hos Ricoh Graphic Communications, lister opp fem måter det vil skje på.
FotoJet-52

Elitron er på plass hos NIZE equipment

Etter 14 dager med installasjon og intensiv opplæring er NIZE-equipment klart til å vise frem det siste tilskuddet til deres produktportefølje. Det er det italienske high-end skjære- og fresebordet Elitron Kombo SDC+ i formatet 320 x 210 cm de har montert i sitt demosenter i Odder i Danmark.
nize_elitron_02-1

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1