Spar energi i tørkesystemet

n45510 - KBA Varidry Blue_web

KBA hevder at deres siste generasjon tørkesystemer, Varidry Blue, har et halvert strømforbruk sammenlignet med dagens systemer. Årsaken skal være at Varidry Blue sirkulerer luften i tørkesystemet, slik at den luften som trekkes inn i systemet varmes opp til ønsket temperatur. Optimaliserte luftventiler sørger deretter for at luften er jevnt fordelt over hele materialet. Så kanaliseres luften videre fra den første og andre modulen til en tredje modul. Ifølge KBA kan metoden resultere i økonomiske besparelser på mer enn en million kroner for en seksfargepresse av typen Rapida 142, med en forventet levetid på åtte år. Varidry Blue lanseres offisielt på Ipex.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: