Sertifiseringer til Canon-blekk

PUBLISERT: 23 oktober 2017
OPPDATERT: 23 oktober
Canons UV-herdede blekk til Océ Arizona- og Colorado-skriverne er GREENGUARD-sertifisert, som bekrefter at de har lave utslippsnivåer og er egnet til bruk i sensitive miljøer innendørs.

Canon mottar UL Environments GREENGUARD Gold-sertifisering for sitt utvalg av UV-herdet blekk til flatbedskrivere i Océ Arizona-serien og Canon UVgel-blekk til rull-til-rull-skriveren Océ Colorado, som nylig ble lansert.

For å bli tildelt denne anerkjente og uavhengige sertifiseringen må produktene leve opp til noen av markedets strengeste standarder for utslipp. GREENGUARD-sertifiseringen har definert ytelsesbaserte standarder som brukes til å kontrollere produkter og prosesser for innendørs bruk med lave kjemiske utslipp. Standardene er først og fremst beregnet på byggematerialer, interiørmaterialer, møbler, rengjøringsprodukter og elektrisk utstyr.

-UL oppfordrer selskaper til å teste helseegenskapene ved nye teknologier. Dette er spesielt viktig for bruk i sensitive miljøer som sykehus, skoler og andre offentlige steder. Derfor gratulerer vi Canon med bærekraftsertifiseringene de har fått for sine teknologier, slik som GREENGUARD-sertifiseringen, sier Alberto Uggetti, Vice President og General Manager for UL Environment.

Canon har mange storformatkunder innen ulike segmenter i dekormarkedet, og det understreker hvor viktig det er med en uavhengig validering av blekkets kjemiske utslipp, slik at skilt- og grafikkprodusenter og deres kunder får pålitelig informasjon om produktenes egnethet.

Océ UV-blekk til storformatskrivere i Arizona-serien gir fra seg lite lukt, har lavt utslipp og produserer bildeutskrifter i enestående kvalitet. UV-blekket er velegnet til en rekke utskriftsmedier, inkludert stive materialer som brukes til produksjon av en rekke dekorprosjekter.

Canons UVgel-blekk er en del av teknologien bak rull-til-rull skriveren Océ Colorado 1640.

Canons UVgel-blekk er en del av den unike og innovative teknologien bak rull-til-rull-skriveren Océ Colorado 1640. Den nye skriveren på 64 tommer er spesialutviklet for utskrift av et bredt produktspekter til både innendørs og utendørs bruk. Skriveren har enestående fargeomfang og utskriftskvalitet, og er velegnet til produksjon av kvalitetsprodukter for innendørs bruk. Med sikkerhetssertifisering kan utskriftsleverandører trygt promotere og produsere Canon UVgel-utskrifter, for eksempel veggdekor og skilt, til sensitive innendørsmiljøer.

-GREENGUARD-sertifiseringen bekrefter Canon sin forpliktelse til å utvikle produkter som gir kundene mulighet til å utvide produksjonsområdene. Det er viktig at våre storformatkunder vet at vi jobber iherdig, både internt og med våre partnere, for å få blekkene testet og de lave utslippene verifisert, sier Mark Lawn, Director for Graphic & Communications Group hos Canon Europa.

Sertifiserte Océ Arizona UV-blekk per i dag:

IJC156
IJC255
IJC256
IJC257
IJC258
IJC261
IJC262

Sertifiserte Océ UVgel-blekk per i dag:

UVgel 355

Les videre

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682

Canon lanserer 100% CO2-kompensert bredformatpapir

Canon Red Label Zero FSC og Resirkulert White Zero FSC er CO2-nøytrale papirtyper i bredformat spesielt rettet mot tekniske tegninger. Begge papirtypene er kompatible med Canon ColorWave, PlotWave og imagePROGRAF-serien.
red-label-zero-hero-image-16x9-close-up_5c5ecbe41ab14bd3bc9f71f870ee956a

Flint Group fjerner mineralolje fra blekket for å støtte bærekraftig offsettrykk

Flint Group leverer rekvisita til grafisk bransje, deriblant blekk. Som et steg på veien mot en mer bærekraftig industri  har de kunngjort at alle deres prosessblekkserier for arkmatede offsetpresser nå er fri for mineralolje.
Sheetfed-PR-v5

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324