Gop tar imot brukte materialer for gjenvinning

PUBLISERT: 26 oktober 2022
OPPDATERT: 19 desember
Kent Martinsson, salgssjef for industri og reklame i Gop. Foto: Pressebilde.

Som en del av bærekraftsarbeidet tilbyr den skandinaviske plastleverandøren Gop en returtjeneste. Alle som har gammelt kampanjemateriale av polypropylen kan returnere det til selskapet for gjenvinning.

Polypropylen er et slitesterkt materiale med gode trykkegenskaper som ofte brukes som grafisk reklamemateriale i varehandelen og på restauranter.

Gjennom den nye returtjenesten kan Gops kunder sende brukt kampanjemateriell, med eller uten trykk, tilbake til selskapet som sørger for resirkulering.

Ønsker å jobbe sirkulært
Tjenesten er en del av bærekraftskampanjen Use.Reuse, hvor Gops mål er å få flest mulig av produktene sine inn i et sirkulært resirkuleringssystem.

– All produsert plast er en viktig ressurs som samfunnet trenger for å bli flinkere til å ta vare på. Med vår returtjeneste av polypropylen kan vi hjelpe kundene våre med nettopp det, sier Kent Martinsson, salgssjef for industri og reklame i Gop, i en pressemelding.

Les videre

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682

Canon lanserer 100% CO2-kompensert bredformatpapir

Canon Red Label Zero FSC og Resirkulert White Zero FSC er CO2-nøytrale papirtyper i bredformat spesielt rettet mot tekniske tegninger. Begge papirtypene er kompatible med Canon ColorWave, PlotWave og imagePROGRAF-serien.
red-label-zero-hero-image-16x9-close-up_5c5ecbe41ab14bd3bc9f71f870ee956a

Flint Group fjerner mineralolje fra blekket for å støtte bærekraftig offsettrykk

Flint Group leverer rekvisita til grafisk bransje, deriblant blekk. Som et steg på veien mot en mer bærekraftig industri  har de kunngjort at alle deres prosessblekkserier for arkmatede offsetpresser nå er fri for mineralolje.
Sheetfed-PR-v5

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik