Gop tar imot brukte materialer for gjenvinning

PUBLISERT: 26 oktober 2022
OPPDATERT: 19 desember
Kent Martinsson, salgssjef for industri og reklame i Gop. Foto: Pressebilde.

Som en del av bærekraftsarbeidet tilbyr den skandinaviske plastleverandøren Gop en returtjeneste. Alle som har gammelt kampanjemateriale av polypropylen kan returnere det til selskapet for gjenvinning.

Polypropylen er et slitesterkt materiale med gode trykkegenskaper som ofte brukes som grafisk reklamemateriale i varehandelen og på restauranter.

Gjennom den nye returtjenesten kan Gops kunder sende brukt kampanjemateriell, med eller uten trykk, tilbake til selskapet som sørger for resirkulering.

Ønsker å jobbe sirkulært
Tjenesten er en del av bærekraftskampanjen Use.Reuse, hvor Gops mål er å få flest mulig av produktene sine inn i et sirkulært resirkuleringssystem.

– All produsert plast er en viktig ressurs som samfunnet trenger for å bli flinkere til å ta vare på. Med vår returtjeneste av polypropylen kan vi hjelpe kundene våre med nettopp det, sier Kent Martinsson, salgssjef for industri og reklame i Gop, i en pressemelding.

Les videre

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682

Canon lanserer 100% CO2-kompensert bredformatpapir

Canon Red Label Zero FSC og Resirkulert White Zero FSC er CO2-nøytrale papirtyper i bredformat spesielt rettet mot tekniske tegninger. Begge papirtypene er kompatible med Canon ColorWave, PlotWave og imagePROGRAF-serien.
red-label-zero-hero-image-16x9-close-up_5c5ecbe41ab14bd3bc9f71f870ee956a

Flint Group fjerner mineralolje fra blekket for å støtte bærekraftig offsettrykk

Flint Group leverer rekvisita til grafisk bransje, deriblant blekk. Som et steg på veien mot en mer bærekraftig industri  har de kunngjort at alle deres prosessblekkserier for arkmatede offsetpresser nå er fri for mineralolje.
Sheetfed-PR-v5

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324