Dyrere trykkfarge igjen

I fjor fikk vi en prisøkning for første gang på mange år, på omkring fem prosent. Denne gangen ser økningen ut til å bli på omkring åtte prosent. Stigende fargepriser gjelder hele bransjen, fra coldset- til arkoffsetfarge. Leverandørene oppgir fortsatt kraftig stigende råvare- og energipriser som årsak til prisstigningen. Her ser du prisstigningen per leverandør: Xsys Heatset- og dyptrykkfarger: 7,5-10 prosent. Emballasje- og coldsetfarge: 5-8 prosent for vannbaserte produkter og 7-12 prosent för løsemiddelbaserte. Coldsetfareger stiger 8 prosent for CMY og 11 prosent for sort. Sun Chemical Fra 6-10 prosent høyere pris avhengig av produkt. Prisøkningen omfatter også lakker. Hostmann-Steinberg Fra 5-10 prosent. SICPA/Siegwerk Scandinavia AB Fra 6-8 prosent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: