Dyrere trykkfarge igjen

I fjor fikk vi en prisøkning for første gang på mange år, på omkring fem prosent. Denne gangen ser økningen ut til å bli på omkring åtte prosent. Stigende fargepriser gjelder hele bransjen, fra coldset- til arkoffsetfarge. Leverandørene oppgir fortsatt kraftig stigende råvare- og energipriser som årsak til prisstigningen. Her ser du prisstigningen per leverandør: Xsys Heatset- og dyptrykkfarger: 7,5-10 prosent. Emballasje- og coldsetfarge: 5-8 prosent for vannbaserte produkter og 7-12 prosent för løsemiddelbaserte. Coldsetfareger stiger 8 prosent for CMY og 11 prosent for sort. Sun Chemical Fra 6-10 prosent høyere pris avhengig av produkt. Prisøkningen omfatter også lakker. Hostmann-Steinberg Fra 5-10 prosent. SICPA/Siegwerk Scandinavia AB Fra 6-8 prosent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: