Aetat spår 50 000 nye jobber neste to år

Prognoser fra Aetat fram til 2007 viser at det fra neste år også vil løsne på arbeidsmarkedet, skriver Aftenposten. Arbeidsdirektør Yngve Åsholt sier at etaten allerede merker det ute på arbeidskontorene. – Utfordringen for oss blir å utnytte den sterke veksten i antall jobber til å få langtidsledige i jobb, sier han. Antallet nyutdannede som melder seg på arbeidsmarkedet er større enn antallet som blir pensjonister. Dessuten er det flere hjemmeværende som melder seg som jobbsøkere. Åsholt minner om at det ikke er mulig å styre de arbeidsledige akkurat inn i de sektorene der det er behov for folk. Derfor vil det butte mot i mange bransjer når ledigheten vil synke ned mot 70 000 personer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: