Aetat spår 50 000 nye jobber neste to år

Prognoser fra Aetat fram til 2007 viser at det fra neste år også vil løsne på arbeidsmarkedet, skriver Aftenposten. Arbeidsdirektør Yngve Åsholt sier at etaten allerede merker det ute på arbeidskontorene. – Utfordringen for oss blir å utnytte den sterke veksten i antall jobber til å få langtidsledige i jobb, sier han. Antallet nyutdannede som melder seg på arbeidsmarkedet er større enn antallet som blir pensjonister. Dessuten er det flere hjemmeværende som melder seg som jobbsøkere. Åsholt minner om at det ikke er mulig å styre de arbeidsledige akkurat inn i de sektorene der det er behov for folk. Derfor vil det butte mot i mange bransjer når ledigheten vil synke ned mot 70 000 personer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: