Danske Nørhaven selger i Norge, handler i Europa

På Gjøvik solgte Nørhaven administrasjons- og produksjonsbygning på til sammen 10.000 kvadratmeter. Lokalene benyttes av Norsk Bokbind AS’ omkring 40 medarbeidere. Eierskiftet fant sted ved årsskiftet. Noen dager senere kunngjorde Nørhaven A/S i en fondsbørsmeddelse til København Fondbørs at de har kommet i havn med forhandlinger om oppkjøp av Skolwin Papirfabrikk i Polen og Creative Print and Design i Storbritannia. Nørhaven forteller videre at 2006 skal brukes til omstruktureringer som skal bringe balanse i begge de nyoppkjøpte selskabene. Papirfabrikken Skolwin har en periode hatt betalingsstopp. Den solgte tomta på Gjøvik har fått mange til å spekulere på hvorvidt Nørhaven bedriver en stille nedslaktning av Norsk Bokbind AS, som eies av Nørhaven Norge AS og Lundeby & Co Bokbinderi AS på Mysen. Øystein Aarrestad, daglig leder i Nordbook AS i Skien, bekrefter salget fra Nørhaven til det nystiftede holdingselskapet, men avviser at det foreligger planer om nedslakting på Gjøvik: – Nørhaven satser hardt på bokproduksjon, ikke eiendom. Derfor valgte Nørhaven via sine selskaper å selge Thomasdalen 3, sier Aarrestad til Oppland Arbeiderblad. – Det foreligger ingen nedtrappingsplaner. Tvert imot. Sammen med Lundeby på Mysen skal vi satse på bokbinding i Gjøvik. Derfor har vi inngått en langsiktig leieavtale med ny eier (enten tre eller fem år, red. anm.) i Gjøvik. Nordbook AS er dessuten ikke helt ute av Thomasdalen da selskapet har inngått en leieavtale for underetasjen. Der har vi et stort lager med blant annet deler av vår maskinpark. Leieavtalen for denne etasjen har et kortere perspektiv enn avtalen for bokbinderiet, sier Aarrestad ved Nordbook AS i Skien.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: