Danske Nørhaven selger i Norge, handler i Europa

PUBLISERT: 19 januar 2006
OPPDATERT: 19 januar

På Gjøvik solgte Nørhaven administrasjons- og produksjonsbygning på til sammen 10.000 kvadratmeter. Lokalene benyttes av Norsk Bokbind AS’ omkring 40 medarbeidere. Eierskiftet fant sted ved årsskiftet. Noen dager senere kunngjorde Nørhaven A/S i en fondsbørsmeddelse til København Fondbørs at de har kommet i havn med forhandlinger om oppkjøp av Skolwin Papirfabrikk i Polen og Creative Print and Design i Storbritannia. Nørhaven forteller videre at 2006 skal brukes til omstruktureringer som skal bringe balanse i begge de nyoppkjøpte selskabene. Papirfabrikken Skolwin har en periode hatt betalingsstopp. Den solgte tomta på Gjøvik har fått mange til å spekulere på hvorvidt Nørhaven bedriver en stille nedslaktning av Norsk Bokbind AS, som eies av Nørhaven Norge AS og Lundeby & Co Bokbinderi AS på Mysen. Øystein Aarrestad, daglig leder i Nordbook AS i Skien, bekrefter salget fra Nørhaven til det nystiftede holdingselskapet, men avviser at det foreligger planer om nedslakting på Gjøvik: – Nørhaven satser hardt på bokproduksjon, ikke eiendom. Derfor valgte Nørhaven via sine selskaper å selge Thomasdalen 3, sier Aarrestad til Oppland Arbeiderblad. – Det foreligger ingen nedtrappingsplaner. Tvert imot. Sammen med Lundeby på Mysen skal vi satse på bokbinding i Gjøvik. Derfor har vi inngått en langsiktig leieavtale med ny eier (enten tre eller fem år, red. anm.) i Gjøvik. Nordbook AS er dessuten ikke helt ute av Thomasdalen da selskapet har inngått en leieavtale for underetasjen. Der har vi et stort lager med blant annet deler av vår maskinpark. Leieavtalen for denne etasjen har et kortere perspektiv enn avtalen for bokbinderiet, sier Aarrestad ved Nordbook AS i Skien.

Les videre

Printing av butikkskilt på den produktive måten

KODAK ASCEND Digitalpresse: Bringer større hastighet og produksjonsevner til butikkskilt.
Salesman Checking Food Inventory In Store

Horizon: Fra ett eksemplar til millionopplag

Etterbehandlingsleverandøren Horizon har sine bestselgende maskiner for mindre produksjoner. Men i dag er det de virkelig store systemene som står for størstedelen av salget. Vi intervjuer Paul Jakobson, daglig leder i Horizon i Norden, om årets kommende produktslipp, investeringen i Skandinavia og hvilken retning produsenten tar.
JakobsonPaul-610A1171-scaled

Årsmøtet i Grafisk Bransjeforening Øst besøker BK Grafisk

Grafisk bransjeforening Øst inviterer til årsmøte og seminar, 26. mars, i lokalene til BK Grafisk i Sandefjord. Temaet for fagprogrammet er tjenesteinnovasjon, og det blir presentasjon av BK og omvisning. 
grafisk_oest

CopyCat går superwide med Ricoh

CopyCat har valgt Ricoh Norge som leverandør for sin videre satsing mot storformatmarkedet. Denne nye superwide hybrid printeren vil bli installert i de nye produksjonslokalene som nå ferdigstilles på Billingstad i Asker. Løsningen vil være klar og i operativ drift allerede i slutten av denne måneden.
copycat

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri