Danske Nørhaven selger i Norge, handler i Europa

På Gjøvik solgte Nørhaven administrasjons- og produksjonsbygning på til sammen 10.000 kvadratmeter. Lokalene benyttes av Norsk Bokbind AS’ omkring 40 medarbeidere. Eierskiftet fant sted ved årsskiftet. Noen dager senere kunngjorde Nørhaven A/S i en fondsbørsmeddelse til København Fondbørs at de har kommet i havn med forhandlinger om oppkjøp av Skolwin Papirfabrikk i Polen og Creative Print and Design i Storbritannia. Nørhaven forteller videre at 2006 skal brukes til omstruktureringer som skal bringe balanse i begge de nyoppkjøpte selskabene. Papirfabrikken Skolwin har en periode hatt betalingsstopp. Den solgte tomta på Gjøvik har fått mange til å spekulere på hvorvidt Nørhaven bedriver en stille nedslaktning av Norsk Bokbind AS, som eies av Nørhaven Norge AS og Lundeby & Co Bokbinderi AS på Mysen. Øystein Aarrestad, daglig leder i Nordbook AS i Skien, bekrefter salget fra Nørhaven til det nystiftede holdingselskapet, men avviser at det foreligger planer om nedslakting på Gjøvik: – Nørhaven satser hardt på bokproduksjon, ikke eiendom. Derfor valgte Nørhaven via sine selskaper å selge Thomasdalen 3, sier Aarrestad til Oppland Arbeiderblad. – Det foreligger ingen nedtrappingsplaner. Tvert imot. Sammen med Lundeby på Mysen skal vi satse på bokbinding i Gjøvik. Derfor har vi inngått en langsiktig leieavtale med ny eier (enten tre eller fem år, red. anm.) i Gjøvik. Nordbook AS er dessuten ikke helt ute av Thomasdalen da selskapet har inngått en leieavtale for underetasjen. Der har vi et stort lager med blant annet deler av vår maskinpark. Leieavtalen for denne etasjen har et kortere perspektiv enn avtalen for bokbinderiet, sier Aarrestad ved Nordbook AS i Skien.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: