Kjente merkevarer står for fall

Etter at Eniro kjøpte Findexa, får vi en ny og stor aktør innenfor katalogtjenester og søkemotorer, med kjente merkevarer som Gule Sider, Kvasir, Ditt Distrikt, Eniro og Yelo. I følge Finansavisen utgjorde omsetningen av nettjenester i de to selskapene i overkant av 550 millioner kroner i fjor. Det nye selskapet forventer at omsetningen fra papirutgavene av Telefonkatalogen og Gule Sider vil falle med 10 prosent i år, og satser offensivt på å kompensere dette med 20-25 prosent vekst innenfor nettbaserte tjenester i år. Da Eniro kjøpte Findexa ble det opplyst at de to selskapene tilsammen hadde 34 prosent markedsandel innenfor nettbaserte katalogtjenester. Finansavisen forteller at flere kjente merkenavn snart fases ut i kampen om markedsandeler, og at dette blant annet gjelder Eniro og Yelo. Eniro er i dag Norges åttende mest besøkte nettsted, mens Findexa har brukt titalls millioner på å lansere og bygge opp søkestedet Yelo. Derimot er det sannsynlig at Eniro videreføres som selskapsnavn for det nye selskapet. Hans Petter Terning, online-ansvarlig i det sammenslåtte selskapet, opplyser til Finansavisen at merkevarene Gule Sider og Kvasir vil bli videreført som nettbaserte tjenester for henholdsvis katalogtjenester og søking.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: 

Jobben med holdbarhet: Slik opplever firmaer det

Tekst: Claes Nordström |

56 prosent av de spurte europeiske selskapene synes det er vanskelig å gjøre grønne investeringer fordi andre forretningsproblemer blir sett på som mer krevende. Og bare en tredjedel av bedriftslederne ser den digitale transformasjonen som en muliggjører for mer bærekraftig forretningspraksis. Dette kommer frem i en ny Ricoh-studie.

Publisert av: 

Digital etikett- og emballasjeløsning fra A-Å fra Konica Minolta

Tekst: Lis Lykke | Foto: Pressebilder

Etiketter og emballasje er de to vekstområdene som i dag er i den grafiske bransjen. Hos Konica Minolta har de satt sammen noen forslag til hvordan trykkerier kan bli en del av den positive utviklingen, ikke bare med en etikettskriver, men med hele løsningen.

Publisert av: 

Digitale etiketter i kulturhus

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

For fem år siden var all etikettrykking hos Totaltrykk med offset og flexo. Mindre opplag og behovet for fleksibilitet førte til den første digitale etikettmaskinen i 2017. I sommer var det på tide med neste generasjon Konica Minolta-maskin – 40 prosent raskere og mer fleksibel. Sign & Print besøkte trykkeriet.

Publisert av: 

BK Dekorima: Satser stort på skilt

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

– Hvert år ser vi på de store jobbene vi har gjort og tenker: Hva skal vi gjøre neste år? Da er det alltid nye, minst like store jobber. Så mens andre sliter, klarte vi å øke salget med 60 prosent i første halvår 2021, sier daglig leder Arne Nybo i BK Dekorima i Sandefjord. […]

Publisert av: 

«99% av forespørsler på e-post er bortkastet tid»

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Søren Winsløw

Anders Rehhoff, eier av trykkeriet A.R.T. i Skanderborg i Danmark gidder ikke å bruke tid på å besvare e-posthenvendelser fra ukjente kunder. Han rusler heller rundt i det lokale industriområdet en solfylt solskinnsdag og innhenter bestillinger.

Publisert av: