Sterke tall fra MAN

Solide tall fra Man Roland Man Roland offentliggjorde nylig regnskapstallene for 2005. De viser rekordstor ordreinngang og en arkoffsetdivisjon som igjen tjener penger. Etter tre år med tap er det igjen riktig farge på tallene i Man Rolands arkoffsetdivisjon. Regnskapet viser at den tyske trykkmaskinprodusenten klarte seg vesentlig bedre i 2005 enn i året før. Et samlet driftsresultat endte på 65 mill. EUR, mot et tap på 3 mill. EUR i 2004. Arkoffsetdivisjonen oppnådde i fjor et overskudd på seks mill. EUR, mens de harde fakta året før var et tap på 41 mill. EUR. Forventningene til dette året er høye. I 2006 forventer Man Roland ytterligere forbedringer i driftsresultatet. Også på rotasjonssiden er tallene hyggelig lesning. Denne divisjonen kunne notere seg for et rekordstort antall inngående ordrer – en stigning på 14% til 1,183 mill. EUR. Den samlede ordreinngangen i konsernet økte med 12% til totalt 2,109 mill. EUR, som er det høyeste noensinne for MAN Roland.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: