Sterke tall fra MAN

Solide tall fra Man Roland Man Roland offentliggjorde nylig regnskapstallene for 2005. De viser rekordstor ordreinngang og en arkoffsetdivisjon som igjen tjener penger. Etter tre år med tap er det igjen riktig farge på tallene i Man Rolands arkoffsetdivisjon. Regnskapet viser at den tyske trykkmaskinprodusenten klarte seg vesentlig bedre i 2005 enn i året før. Et samlet driftsresultat endte på 65 mill. EUR, mot et tap på 3 mill. EUR i 2004. Arkoffsetdivisjonen oppnådde i fjor et overskudd på seks mill. EUR, mens de harde fakta året før var et tap på 41 mill. EUR. Forventningene til dette året er høye. I 2006 forventer Man Roland ytterligere forbedringer i driftsresultatet. Også på rotasjonssiden er tallene hyggelig lesning. Denne divisjonen kunne notere seg for et rekordstort antall inngående ordrer – en stigning på 14% til 1,183 mill. EUR. Den samlede ordreinngangen i konsernet økte med 12% til totalt 2,109 mill. EUR, som er det høyeste noensinne for MAN Roland.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Toppmodell for etterbehandling: «Vårt nye store slagskip»

Tekst: Claes Nordström |

Plockmatic introduserer Morgana DigiFold pro XL. En ny maskin på det nordiske markedet som riller, perforerer og falser i en arbeidsflyt. Lange ark håndterer det som standard med en rillehastighet på opptil 7500 ark i timen. – Dette er vårt nye store slagskip, sier Bo Larson hos Plockmatic.

Publisert av: 

Den nye AccurioPress C7100-serien skal gi merverdi til trykkere

Tekst: Roger Stormo |

Konica Minolta introduserer en ny serie maskiner for mellomstore produksjonsvolumer – AccurioPress C7100. Ved bruk av mange automatiserings- og etterbehandlingsalternativer er det tonerbaserte arkmatede utskriftssystemet designet for å støtte leverandører av utskriftstjenester i å generere merverdi – både økonomisk og når det gjelder produktdesign.

Publisert av: 

Åpner nye markeder med Colorado

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Bilfoliering er vanligvis utført med lateksprinter og laminering av folien, og ved at man helfolierer med grunnfargen først og legger på dekorfolie etterpå. Slik har det vært hos Grintek også, men med Colorado på plass har de begynt å tenke nytt, i form av at folien kan produseres i én prosess, og at lamineringen i en del tilfeller kan utelates.

Publisert av: 

Verdenspremiere for fleksibel offsetpresse

Tekst: Claes Nordström |

Heidelberg byr på verdenspremiere for kjernevirksomheten arkmatet offset. Den nye Speedmaster CX 104 henvender seg til flere segmenter innen trykkeriverdenen, og ble presentert under selskapets store kundearrangement, China Print. Heidelberg følger opp den siste generasjonen trykkpresser som ble sluppet i forbindelse med kanselleringen av Drupa-messen 2020. Og det gjøres i et 70/100 arkformat og muligheter […]

Publisert av: