Forbedret første kvartal for M-real

M-reals kvartalsrapport for første kvartal i år viser en forbedring sammenlignet med foregående kvartal. Resultatet før skatt økte til 16 millioner euro, sammenlignet med siste kvartal i 2005 da resultatet ble minus 11 millioner euro. Omsetningen økte marginalt og endte på 1441 millioner euro (1344). I følge M-real skyldes resultatet i stor grad at det gjennom kvartalet har vært en volumøkning både på finpapir og kartong. Samtidig har lønnsomheten sunket på grunn av økning i energikostnader og stigende fiberkostnader. – Til tross for et positivt resultat på nivå med målene våre, ble gevinsten beskjeden, sier M-reals konsernsjef Hannu Anttila. Den oppadgående trenden i produksjonskostnader og prisøkninger på papir og kartong fortsetter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: