Forbedret første kvartal for M-real

M-reals kvartalsrapport for første kvartal i år viser en forbedring sammenlignet med foregående kvartal. Resultatet før skatt økte til 16 millioner euro, sammenlignet med siste kvartal i 2005 da resultatet ble minus 11 millioner euro. Omsetningen økte marginalt og endte på 1441 millioner euro (1344). I følge M-real skyldes resultatet i stor grad at det gjennom kvartalet har vært en volumøkning både på finpapir og kartong. Samtidig har lønnsomheten sunket på grunn av økning i energikostnader og stigende fiberkostnader. – Til tross for et positivt resultat på nivå med målene våre, ble gevinsten beskjeden, sier M-reals konsernsjef Hannu Anttila. Den oppadgående trenden i produksjonskostnader og prisøkninger på papir og kartong fortsetter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: