Fortsatt produksjon på Lessebo

Map Norge forteller at Smålandske Vida AB, Sveriges største privateide sagbrukskonsern, tar over virksomheten på Lessebo bruk. Som papirfabrikkens største kunde har Map vært en viktig aktør i forhandlingene. Klippans konkurs skapte stor usikkerhet omkring flere papirkvaliteter. – Nå kan alle kunder være trygge på at disse kvalitetene fortsatt vil bli produsert på papirfabrikken i Lessebo, sier Map Norges direktør Stein Schatvet. – Vi er glade for å kunne fortelle at fremtiden er dermed sikret for Scandia 2000, Lessebo Linné, Lessebo Bok og Colorit/Kaskad. At disse klassikerne kan produseres på sitt opprinnelsessted garanterer en kvalitet som savner motstykke i Europa og dette med en servicegrad på det norske markedet som er svært vanskelig at få fra andre produsenter, legger han til. – Gjennom samarbeidet med Map blir vår satsning på å redde papirfabrikken i Lessebo, den fremgangsrike papirfabrikken i Klippan AB, muliggjort. Den fortsatte produksjonen i Lessebo bidrar også til å sikre arbeidsplasser på stedet, sier Santhe Dahl, konsernsjef på Vida AB. Produksjonen ved papirfabrikken i Lessebo kommer til å starte opp så raskt som mulig.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: