Fortsatt produksjon på Lessebo

Map Norge forteller at Smålandske Vida AB, Sveriges største privateide sagbrukskonsern, tar over virksomheten på Lessebo bruk. Som papirfabrikkens største kunde har Map vært en viktig aktør i forhandlingene. Klippans konkurs skapte stor usikkerhet omkring flere papirkvaliteter. – Nå kan alle kunder være trygge på at disse kvalitetene fortsatt vil bli produsert på papirfabrikken i Lessebo, sier Map Norges direktør Stein Schatvet. – Vi er glade for å kunne fortelle at fremtiden er dermed sikret for Scandia 2000, Lessebo Linné, Lessebo Bok og Colorit/Kaskad. At disse klassikerne kan produseres på sitt opprinnelsessted garanterer en kvalitet som savner motstykke i Europa og dette med en servicegrad på det norske markedet som er svært vanskelig at få fra andre produsenter, legger han til. – Gjennom samarbeidet med Map blir vår satsning på å redde papirfabrikken i Lessebo, den fremgangsrike papirfabrikken i Klippan AB, muliggjort. Den fortsatte produksjonen i Lessebo bidrar også til å sikre arbeidsplasser på stedet, sier Santhe Dahl, konsernsjef på Vida AB. Produksjonen ved papirfabrikken i Lessebo kommer til å starte opp så raskt som mulig.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: 

Jobben med holdbarhet: Slik opplever firmaer det

Tekst: Claes Nordström |

56 prosent av de spurte europeiske selskapene synes det er vanskelig å gjøre grønne investeringer fordi andre forretningsproblemer blir sett på som mer krevende. Og bare en tredjedel av bedriftslederne ser den digitale transformasjonen som en muliggjører for mer bærekraftig forretningspraksis. Dette kommer frem i en ny Ricoh-studie.

Publisert av: 

Digital etikett- og emballasjeløsning fra A-Å fra Konica Minolta

Tekst: Lis Lykke | Foto: Pressebilder

Etiketter og emballasje er de to vekstområdene som i dag er i den grafiske bransjen. Hos Konica Minolta har de satt sammen noen forslag til hvordan trykkerier kan bli en del av den positive utviklingen, ikke bare med en etikettskriver, men med hele løsningen.

Publisert av: 

Digitale etiketter i kulturhus

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

For fem år siden var all etikettrykking hos Totaltrykk med offset og flexo. Mindre opplag og behovet for fleksibilitet førte til den første digitale etikettmaskinen i 2017. I sommer var det på tide med neste generasjon Konica Minolta-maskin – 40 prosent raskere og mer fleksibel. Sign & Print besøkte trykkeriet.

Publisert av: 

BK Dekorima: Satser stort på skilt

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

– Hvert år ser vi på de store jobbene vi har gjort og tenker: Hva skal vi gjøre neste år? Da er det alltid nye, minst like store jobber. Så mens andre sliter, klarte vi å øke salget med 60 prosent i første halvår 2021, sier daglig leder Arne Nybo i BK Dekorima i Sandefjord. […]

Publisert av: 

«99% av forespørsler på e-post er bortkastet tid»

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Søren Winsløw

Anders Rehhoff, eier av trykkeriet A.R.T. i Skanderborg i Danmark gidder ikke å bruke tid på å besvare e-posthenvendelser fra ukjente kunder. Han rusler heller rundt i det lokale industriområdet en solfylt solskinnsdag og innhenter bestillinger.

Publisert av: