Fortsatt produksjon på Lessebo

PUBLISERT: 29 august 2006
OPPDATERT: 29 august

Map Norge forteller at Smålandske Vida AB, Sveriges største privateide sagbrukskonsern, tar over virksomheten på Lessebo bruk. Som papirfabrikkens største kunde har Map vært en viktig aktør i forhandlingene. Klippans konkurs skapte stor usikkerhet omkring flere papirkvaliteter. – Nå kan alle kunder være trygge på at disse kvalitetene fortsatt vil bli produsert på papirfabrikken i Lessebo, sier Map Norges direktør Stein Schatvet. – Vi er glade for å kunne fortelle at fremtiden er dermed sikret for Scandia 2000, Lessebo Linné, Lessebo Bok og Colorit/Kaskad. At disse klassikerne kan produseres på sitt opprinnelsessted garanterer en kvalitet som savner motstykke i Europa og dette med en servicegrad på det norske markedet som er svært vanskelig at få fra andre produsenter, legger han til. – Gjennom samarbeidet med Map blir vår satsning på å redde papirfabrikken i Lessebo, den fremgangsrike papirfabrikken i Klippan AB, muliggjort. Den fortsatte produksjonen i Lessebo bidrar også til å sikre arbeidsplasser på stedet, sier Santhe Dahl, konsernsjef på Vida AB. Produksjonen ved papirfabrikken i Lessebo kommer til å starte opp så raskt som mulig.

Les videre

Printing av butikkskilt på den produktive måten

KODAK ASCEND Digitalpresse: Bringer større hastighet og produksjonsevner til butikkskilt.
Salesman Checking Food Inventory In Store

Horizon: Fra ett eksemplar til millionopplag

Etterbehandlingsleverandøren Horizon har sine bestselgende maskiner for mindre produksjoner. Men i dag er det de virkelig store systemene som står for størstedelen av salget. Vi intervjuer Paul Jakobson, daglig leder i Horizon i Norden, om årets kommende produktslipp, investeringen i Skandinavia og hvilken retning produsenten tar.
JakobsonPaul-610A1171-scaled

Årsmøtet i Grafisk Bransjeforening Øst besøker BK Grafisk

Grafisk bransjeforening Øst inviterer til årsmøte og seminar, 26. mars, i lokalene til BK Grafisk i Sandefjord. Temaet for fagprogrammet er tjenesteinnovasjon, og det blir presentasjon av BK og omvisning. 
grafisk_oest

CopyCat går superwide med Ricoh

CopyCat har valgt Ricoh Norge som leverandør for sin videre satsing mot storformatmarkedet. Denne nye superwide hybrid printeren vil bli installert i de nye produksjonslokalene som nå ferdigstilles på Billingstad i Asker. Løsningen vil være klar og i operativ drift allerede i slutten av denne måneden.
copycat

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280