Adobes resultat trekkes ned av Macromedia

Adobe har presentert tallene sine for tredje kvartal i regnskapsåret 2006. Generelt påvirkes resultatet av oppkjøpet av Macromedia for et snaut år siden. Omsetningen økte til 602,2 (487) millioner dollar. På årsbasis tilsvarer det en økning på 24 prosent. Prognosen for perioden lå på 580-610 millioner dollar. Nettogevinsten for kvartalet endte på 94,4 (144,9) millioner dollar for tredje kvartal, mens fortjenesten per aksje (GAAP) økte til 0,16 dollar. – Tredje kvartal var et sterkt kvartal for Adobe, med både omsetning og resultat på linje med eller over våre finansielle mål, sier Bruce Chizen, konsernsjef i Adobe. – Med nye produkter på vei til markedet, er utsiktene for den siste delen av året svært gode. Adobe har tidligere fått kritikk fra Mac-markedet for den noe langsomme oppdateringssyklusen fra Power PC-baserte CS2 til kommende Intel-baserte CS3, som i følge selskapet skal lanseres i løpet av andre kvartal 2007. Bruce Chizen har riktignok forsvart Adobes posisjon med at overgangen fra Power PC-maskiner til de nye Intel-baserte kan sammenlignes med overgangen fra Mac OS 9.x til Mac OS X på begynnelsen av 2000-talet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *