KBA viser til rekordsalg

KBA-gruppens årsrapport er klar, og der kommer det frem at fjorårets salg slo alle rekorder. Omsetningstall på 1,74 milliarder euro er det beste i KBAs 189-årige historie, og innebærer en økning på 7,5 % sammenlignet med året før (1,621). Også resultatet økte fra 2005; med en økning på hele 85 prosent endte resultatet før skatt på 47,4 millioner euro (25,8), og 34,3 millioner euro (18,5) etter skatt. Omsetningen innenfor arkoffset sto for litt under halvparten av det totale salget, og økte med 6,5% til 870,6 millioner euro (817,6). Også innenfor divisjonen for rotasjons- og spesialpresser var det god vekst, med 8,5% til 871,3 millioner (803,4). Ordreinngangen på rotasjonssiden er noe redusert, først og fremst som en følge av lavere etterspørsel etter avis- og dyptrykkspresser. Til tross for dette forventer KBA at omsetningen og resultatet i inneværende år vil kunne måle seg med fjorårets, men foreløpig offentliggjøres det ikke prognoser fra selskapet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: