KBA viser til rekordsalg

PUBLISERT: 14 mai 2007
OPPDATERT: 14 mai

KBA-gruppens årsrapport er klar, og der kommer det frem at fjorårets salg slo alle rekorder. Omsetningstall på 1,74 milliarder euro er det beste i KBAs 189-årige historie, og innebærer en økning på 7,5 % sammenlignet med året før (1,621). Også resultatet økte fra 2005; med en økning på hele 85 prosent endte resultatet før skatt på 47,4 millioner euro (25,8), og 34,3 millioner euro (18,5) etter skatt. Omsetningen innenfor arkoffset sto for litt under halvparten av det totale salget, og økte med 6,5% til 870,6 millioner euro (817,6). Også innenfor divisjonen for rotasjons- og spesialpresser var det god vekst, med 8,5% til 871,3 millioner (803,4). Ordreinngangen på rotasjonssiden er noe redusert, først og fremst som en følge av lavere etterspørsel etter avis- og dyptrykkspresser. Til tross for dette forventer KBA at omsetningen og resultatet i inneværende år vil kunne måle seg med fjorårets, men foreløpig offentliggjøres det ikke prognoser fra selskapet.

Les videre

Printing av butikkskilt på den produktive måten

KODAK ASCEND Digitalpresse: Bringer større hastighet og produksjonsevner til butikkskilt.
Salesman Checking Food Inventory In Store

Horizon: Fra ett eksemplar til millionopplag

Etterbehandlingsleverandøren Horizon har sine bestselgende maskiner for mindre produksjoner. Men i dag er det de virkelig store systemene som står for størstedelen av salget. Vi intervjuer Paul Jakobson, daglig leder i Horizon i Norden, om årets kommende produktslipp, investeringen i Skandinavia og hvilken retning produsenten tar.
JakobsonPaul-610A1171-scaled

Årsmøtet i Grafisk Bransjeforening Øst besøker BK Grafisk

Grafisk bransjeforening Øst inviterer til årsmøte og seminar, 26. mars, i lokalene til BK Grafisk i Sandefjord. Temaet for fagprogrammet er tjenesteinnovasjon, og det blir presentasjon av BK og omvisning. 
grafisk_oest

CopyCat går superwide med Ricoh

CopyCat har valgt Ricoh Norge som leverandør for sin videre satsing mot storformatmarkedet. Denne nye superwide hybrid printeren vil bli installert i de nye produksjonslokalene som nå ferdigstilles på Billingstad i Asker. Løsningen vil være klar og i operativ drift allerede i slutten av denne måneden.
copycat

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag