KBA viser til rekordsalg

PUBLISERT: 14 mai 2007
OPPDATERT: 14 mai

KBA-gruppens årsrapport er klar, og der kommer det frem at fjorårets salg slo alle rekorder. Omsetningstall på 1,74 milliarder euro er det beste i KBAs 189-årige historie, og innebærer en økning på 7,5 % sammenlignet med året før (1,621). Også resultatet økte fra 2005; med en økning på hele 85 prosent endte resultatet før skatt på 47,4 millioner euro (25,8), og 34,3 millioner euro (18,5) etter skatt. Omsetningen innenfor arkoffset sto for litt under halvparten av det totale salget, og økte med 6,5% til 870,6 millioner euro (817,6). Også innenfor divisjonen for rotasjons- og spesialpresser var det god vekst, med 8,5% til 871,3 millioner (803,4). Ordreinngangen på rotasjonssiden er noe redusert, først og fremst som en følge av lavere etterspørsel etter avis- og dyptrykkspresser. Til tross for dette forventer KBA at omsetningen og resultatet i inneværende år vil kunne måle seg med fjorårets, men foreløpig offentliggjøres det ikke prognoser fra selskapet.

Les videre

Printing av butikkskilt på den produktive måten

KODAK ASCEND Digitalpresse: Bringer større hastighet og produksjonsevner til butikkskilt.
Salesman Checking Food Inventory In Store

Horizon: Fra ett eksemplar til millionopplag

Etterbehandlingsleverandøren Horizon har sine bestselgende maskiner for mindre produksjoner. Men i dag er det de virkelig store systemene som står for størstedelen av salget. Vi intervjuer Paul Jakobson, daglig leder i Horizon i Norden, om årets kommende produktslipp, investeringen i Skandinavia og hvilken retning produsenten tar.
JakobsonPaul-610A1171-scaled

Årsmøtet i Grafisk Bransjeforening Øst besøker BK Grafisk

Grafisk bransjeforening Øst inviterer til årsmøte og seminar, 26. mars, i lokalene til BK Grafisk i Sandefjord. Temaet for fagprogrammet er tjenesteinnovasjon, og det blir presentasjon av BK og omvisning. 
grafisk_oest

CopyCat går superwide med Ricoh

CopyCat har valgt Ricoh Norge som leverandør for sin videre satsing mot storformatmarkedet. Denne nye superwide hybrid printeren vil bli installert i de nye produksjonslokalene som nå ferdigstilles på Billingstad i Asker. Løsningen vil være klar og i operativ drift allerede i slutten av denne måneden.
copycat

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1