Konica Minolta omorganiserer

Mange ansatte ved Konica Minolta i Europa risikerer å miste jobben som følge en sammenslåing av to divisjoner. Det er Konica Minolta Business Solutions Europe (KMBS) og Konica Minolta Printing Solutions (KMPS) som har innledet diskusjoner om å integrere organisasjonene. Hensikten er å bygge et sterkt varemerke, kutte kostnader og øke effektiviteten. I følge selskapet vil de gjennom dette styrke salgskanalene og øke kundenytten gjennom felles strategi og markedsføring og sammenslåing av de lokale salgsorganisasjonene. Dersom dette besluttes, vil Konica Minolta Printing Solutions’ underdivisjoner land for land slås sammen med respektive underdivisjon av Konica Minolta Business Solutions Europe. Det pågår fremdeles forhandlinger mellom ledelsen og arbeidsorganisasjoner, og er altså ikke klart om omorganiseringen gjennomføres. Konica Minoltas ledelse melder at sammenslåingen i tilfelle skjer på grunn av økt konkurranse i markedet, og at den skal føre til økt nytteverdi for kundene gjennom forbedrede salgskanaler. Konica Minolta har også meddelt at flere amerikanske divisjoner vil bli slått sammen. Hvor mange medarbeidere som vil bli berørt av sammenslåingen er fremdeles uklart.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *