HP i strategiske allianser

PUBLISERT: 2 november 2007
OPPDATERT: 2 november

HP inngikk nylig strategiske allianser med Esko Artworks og AB Graphics. Bakgrunnen for dette er at HP har økt salget av digitale Indigo-presser med 44 prosent i årets sju første måneder. Samarbeidsavtalen med Esko Artworks innebærer at utviklingen og integrasjonen av førtrykk og fargehåndtering i Indigo-serien utvides fra en samarbeidsavtale til en OEM-avtale. Avtalen med AB Graphics innebærer at selskapet vil bli en foretrukket leverandør av Digicon- og Digicoater-utstyr. HP har også lansert HP IndiChrome Plus, en Pantone-lisens utviklet av Esko Artworks for sjufarge Pantone-simulering med cmyk pluss fargene oransje, fiolett og grønt. HP IndiChrome Plus hevdes å ha det største fargerommet for digitalt emballasjetrykk. I følge HP skal fargerommet cmyk+ovg gi forbedret trykkvalitet og en svært god overensstemmelse med Pantone-fargene. HP lanserer samtidig en oppdatering av ”Pantone and Indigo Colour Toolbox” med verktøy for sammenligning av fire- og sjufargesimulering av Pantone-farger.

Les videre

Printing av butikkskilt på den produktive måten

KODAK ASCEND Digitalpresse: Bringer større hastighet og produksjonsevner til butikkskilt.
Salesman Checking Food Inventory In Store

Horizon: Fra ett eksemplar til millionopplag

Etterbehandlingsleverandøren Horizon har sine bestselgende maskiner for mindre produksjoner. Men i dag er det de virkelig store systemene som står for størstedelen av salget. Vi intervjuer Paul Jakobson, daglig leder i Horizon i Norden, om årets kommende produktslipp, investeringen i Skandinavia og hvilken retning produsenten tar.
JakobsonPaul-610A1171-scaled

Årsmøtet i Grafisk Bransjeforening Øst besøker BK Grafisk

Grafisk bransjeforening Øst inviterer til årsmøte og seminar, 26. mars, i lokalene til BK Grafisk i Sandefjord. Temaet for fagprogrammet er tjenesteinnovasjon, og det blir presentasjon av BK og omvisning. 
grafisk_oest

CopyCat går superwide med Ricoh

CopyCat har valgt Ricoh Norge som leverandør for sin videre satsing mot storformatmarkedet. Denne nye superwide hybrid printeren vil bli installert i de nye produksjonslokalene som nå ferdigstilles på Billingstad i Asker. Løsningen vil være klar og i operativ drift allerede i slutten av denne måneden.
copycat

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324