Økt gevinst for KBA

Den tysk trykkpresseprodusenten Koenig & Bauer har presentert resultater for årets tredje kvartal. Selskapet kunne vise til en omsetning på 1.208,6 millioner euro i denne perioden, mot 1.205,5 millioner euro i samme periode i fjor. Divisjonen for rotasjon og spesialpresser sto for 639,4 millioner euro, noe som er en nedgang i forhold til fjoråret på 642,5 millioner euro. Flere leveranser av spesialpresser kompenserte for salgsnedgangen innenfor dyptrykk- og avispresser. Arkoffsetdivisjonen økte med 1,1 prosent til 563 millioner euro. Lav etterspørsel etter trykkpresser under sommermånedene ga utslag i en 7,9 prosents nedgang i innkommende ordre, og endte på 1 148,2 (1 246,6) millioner euro. Resultatet av ordreinngangen på spesialpresser endte på 567,2 (582,2) millioner euro. På bunnlinje er det hyggelig i konsernet. Bruttogevinsten økte fra 30,1 millioner euro til 41,5 millioner euro, der rotasjonstrykk og spesialpresser sto for den største delen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Konica Minolta: Emballasjetrykk i korte serier

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Flaggskipet for arkmatet tonerproduksjon i store volumer og en kompakt inkjetprinter for printing på emballasje av bølgepapp «on demand» i korte serier. Begge disse vil bli demonstrert i Konica Minoltas utstilling på Sign & Print Scandinavia.

Publisert av: