Økt gevinst for KBA

Den tysk trykkpresseprodusenten Koenig & Bauer har presentert resultater for årets tredje kvartal. Selskapet kunne vise til en omsetning på 1.208,6 millioner euro i denne perioden, mot 1.205,5 millioner euro i samme periode i fjor. Divisjonen for rotasjon og spesialpresser sto for 639,4 millioner euro, noe som er en nedgang i forhold til fjoråret på 642,5 millioner euro. Flere leveranser av spesialpresser kompenserte for salgsnedgangen innenfor dyptrykk- og avispresser. Arkoffsetdivisjonen økte med 1,1 prosent til 563 millioner euro. Lav etterspørsel etter trykkpresser under sommermånedene ga utslag i en 7,9 prosents nedgang i innkommende ordre, og endte på 1 148,2 (1 246,6) millioner euro. Resultatet av ordreinngangen på spesialpresser endte på 567,2 (582,2) millioner euro. På bunnlinje er det hyggelig i konsernet. Bruttogevinsten økte fra 30,1 millioner euro til 41,5 millioner euro, der rotasjonstrykk og spesialpresser sto for den største delen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: