Heidelberg satser på miljøet

Heidelberg ville på sin årlige konferanse i desember vise sitt miljømessige engasjement, og trakk frem de besparelser økt miljøfokus kan føre til. En av de mer kontroversielle uttalelsene fra Heidelberg var at alkoholfritt trykk ikke er det mest miljøvennlige alternativet. I følge Heidelbergs tekniske sjef Jürgen Rauert er alkoholfritt trykk ikke mer miljøvennlig enn en 3-prosents alkoholløsning. De små marginalene som oppstår ved alkoholfritt trykk leder i følge Rauert til mer makulatur og større miljøpåvirkninger enn tilfellet er ved et lavt alkoholinnhold. Selskapet mener at redusert papiravfall har den største positive miljøpåvirkningen innenfor trykkindustrien. Foruten besparelser på skogen, reduseres kulldioksidutslippene som følge av bedre transport- og papirprosesser. Undersøkelsen som er utført av Heidelberg, viste dessuten at de fleste av de tyske trykkerne bruker 7 til 18 prosent alkohol, noe som er for mye. – Å trykke med 15 prosent alkohol er det samme som å ignorere hva teknikken kan gi. Da finnes det store forbedringsmuligheter, uttalte Rauert. Han sier at også Heidelberg arbeider for at trykkerne skal øke oppmerksomheten på dette økologisk viktige området. Rauert mener at et trykkeri med fullt belegg kan spare opptil 210 000 euro per år ved hjelp av miljømessige forandringer innenfor områdene papir, energi, farge, alkohol, vann og sprøytepulver. Beregningene tar utgangspunkt i en Speedmaster XL 105-6+L som produserer 36 millioner trykkark per år, 8000 ark per jobb og 18 jobber om dagen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: