Heidelberg satser på miljøet

Heidelberg ville på sin årlige konferanse i desember vise sitt miljømessige engasjement, og trakk frem de besparelser økt miljøfokus kan føre til. En av de mer kontroversielle uttalelsene fra Heidelberg var at alkoholfritt trykk ikke er det mest miljøvennlige alternativet. I følge Heidelbergs tekniske sjef Jürgen Rauert er alkoholfritt trykk ikke mer miljøvennlig enn en 3-prosents alkoholløsning. De små marginalene som oppstår ved alkoholfritt trykk leder i følge Rauert til mer makulatur og større miljøpåvirkninger enn tilfellet er ved et lavt alkoholinnhold. Selskapet mener at redusert papiravfall har den største positive miljøpåvirkningen innenfor trykkindustrien. Foruten besparelser på skogen, reduseres kulldioksidutslippene som følge av bedre transport- og papirprosesser. Undersøkelsen som er utført av Heidelberg, viste dessuten at de fleste av de tyske trykkerne bruker 7 til 18 prosent alkohol, noe som er for mye. – Å trykke med 15 prosent alkohol er det samme som å ignorere hva teknikken kan gi. Da finnes det store forbedringsmuligheter, uttalte Rauert. Han sier at også Heidelberg arbeider for at trykkerne skal øke oppmerksomheten på dette økologisk viktige området. Rauert mener at et trykkeri med fullt belegg kan spare opptil 210 000 euro per år ved hjelp av miljømessige forandringer innenfor områdene papir, energi, farge, alkohol, vann og sprøytepulver. Beregningene tar utgangspunkt i en Speedmaster XL 105-6+L som produserer 36 millioner trykkark per år, 8000 ark per jobb og 18 jobber om dagen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: