Avtalen mellom Stora Enso og Newpage er avklart

Det har vært kjent en stund at Stora Enso selger sin nordamerikanske divisjon til Newpage. Newpage, med Cerberus Capital Management som største eier, har avsluttet finansieringen på 2,556 milliarder dollar. Den kombinerte produktporteføljen blir den bredeste i det nordamerikanske markedet. Newpage har 26 papirmaskiner fordelt på tolv papirfabrikker i USA og Canada. Disse produserer årlig 5,5 millioner tonn papir, hvorav 4,3 millioner tonn bestrøket, 920 000 tonn ubestrøket, 300 000 tonn spesialpapir og 3,2 millioner tonn papirmasse.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: