Sequana satser grønt

Sequana, eier av Arjowiggins og Antalis, planlegger kjøp av papirmasseprodusenten Greenfield. Handelen kan ses som et steg i styrkingen av selskapets produktportefølje for miljøvennlige bestrøkne papirtyper. Greenfield, med en årlig kapasitet på 130.000 tonn, er i dag eid av kanadiske Cascades. Kjøpet skal etter planen være gjennomført i løpet av januar, og følger opp fjorårets kjøp av det danske selskapet Dalum Papir, som produserer gjenvinningspapir. Arjowiggins har allerede to avfargingsenheter i Frankrike og Danmark, og de håper at handelen vil styrke selskapets posisjon innenfor bestrøket papir. Selskapet melder at de gjennom overtagelsen vil kunne øke takten for ekspansjon av miljøvennlig papir.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: