Fra magasinpapir til bokpapir

Til tross for nedgang i papirindustrien utvider Stora Enso sin produksjon av bokpapir gjennom en investering på 29 millioner euro. Investeringen omfatter konvertering av en maskin (PM 2) for bestrøket magasinpapir ved selskapets anlegg i Anjala i Finland. Maskinen, som vil være operativ i oktober, vil bli i stand til å produsere bestrøket og ubestrøket bokpapir. Investeringen innebærer en utvidelse av kapasiteten med 65.000 tonn, til 320.000 tonn per år for bokpapir, som vil være Anjalas hovedområde de nærmeste årene. Som en følge av konverteringen, vil produksjonen av bestrøket magasinpapir bli redusert med 155.000 tonn årlig. I løpet av året vil Stora Enso avvikle papirmaskinen PM1 ved Anjala, som årlig produserer 120 tonn papir. Den årlige produksjonen av bokpapir for hele anlegget vil bli 435.000 tonn bokpapir.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: