Fra magasinpapir til bokpapir

Til tross for nedgang i papirindustrien utvider Stora Enso sin produksjon av bokpapir gjennom en investering på 29 millioner euro. Investeringen omfatter konvertering av en maskin (PM 2) for bestrøket magasinpapir ved selskapets anlegg i Anjala i Finland. Maskinen, som vil være operativ i oktober, vil bli i stand til å produsere bestrøket og ubestrøket bokpapir. Investeringen innebærer en utvidelse av kapasiteten med 65.000 tonn, til 320.000 tonn per år for bokpapir, som vil være Anjalas hovedområde de nærmeste årene. Som en følge av konverteringen, vil produksjonen av bestrøket magasinpapir bli redusert med 155.000 tonn årlig. I løpet av året vil Stora Enso avvikle papirmaskinen PM1 ved Anjala, som årlig produserer 120 tonn papir. Den årlige produksjonen av bokpapir for hele anlegget vil bli 435.000 tonn bokpapir.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: