Poengsetting for avfarging

PUBLISERT: 15 september 2008
OPPDATERT: 15 september

European Recovered Paper Council (ERPC) har utviklet et spesielt poengkort for å bringe til torgs mer økovennlige produkter, med fokus på materialgjenvinning og bærekraftige produksjonsprosesser. Konseptet går i korthet ut på at trykkerier og andre aktører papirets verdikjede identifiserer hvilke typer trykte papirprodukter som har de beste egenskaper for gjenvinning når de er avfarget. Fem ulike parametere måles: luminans, farge, renhet, blekkeliminering og svertning, som alle måles i henhold til den standardiserte testen Metode 11, utviklet av Association of the Deinking Industry (INGEDE).
De fem parametrene måles i laboratorietest og poengsettes etter vekting og vises deretter grafisk i de fire kategoriene bra, ok, dårlig og ikke anvendelig for avfarging. For å oppnå kriteriene bra eller ok kreves minst 51 av 100 poeng. Null poeng i en kategori fører automatisk til at produktet ikke er klassifiseres som egnet for avfarging, men betyr ikke nødvendigvis at det ikke kan gjenvinnes på annen måte.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1