Poengsetting for avfarging

European Recovered Paper Council (ERPC) har utviklet et spesielt poengkort for å bringe til torgs mer økovennlige produkter, med fokus på materialgjenvinning og bærekraftige produksjonsprosesser. Konseptet går i korthet ut på at trykkerier og andre aktører papirets verdikjede identifiserer hvilke typer trykte papirprodukter som har de beste egenskaper for gjenvinning når de er avfarget. Fem ulike parametere måles: luminans, farge, renhet, blekkeliminering og svertning, som alle måles i henhold til den standardiserte testen Metode 11, utviklet av Association of the Deinking Industry (INGEDE).
De fem parametrene måles i laboratorietest og poengsettes etter vekting og vises deretter grafisk i de fire kategoriene bra, ok, dårlig og ikke anvendelig for avfarging. For å oppnå kriteriene bra eller ok kreves minst 51 av 100 poeng. Null poeng i en kategori fører automatisk til at produktet ikke er klassifiseres som egnet for avfarging, men betyr ikke nødvendigvis at det ikke kan gjenvinnes på annen måte.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: