Halden Arbeiderblad mimrer

PUBLISERT: 26 januar 2016
OPPDATERT: 26 januar
Faksimile av artikkelen på ha-halden.no
Faksimile av artikkelen på ha-halden.no

I anledning at det i disse dager er 50 år siden Halden Arbeiderblad gikk over fra blybasert trykkpresse fra 1912 til en moderne offsetpresse bringer avisa en «mimreartikkel» med bilder fra begivenheten, samt en kronologi over utviklingen siden den gang.

Tidligere trykker i Halden Arbeiderblad, Jan Willy Svendsen, forteller til avisa:

– Jeg begynte i HA i 1963 som trykker og jobbet på den gamle blypressa, så da vi fikk installert og tatt i bruk den nye offsetpressa, ble det en helt ny hverdag. Mens den gamle pressa kunne lage maksimalt åtte helsiders avis, alle i svart/hvitt, kunne den nye pressa lage 16 helsider eller 32 tabloidsider. Den nye pressa kunne til og med trykke farger. På side 1 og 2 og nest siste og siste side kunne vi ha farger. Og ofte kunne det være rødt og blått vi trykket. Den store forskjellen ble også kvaliteten på bildene. De ble mye bedre med den nye pressa. Dessuten ble det en mye lettere jobb for oss som jobbet på pressa. De gamle blyplatene veide rundt 12 kilo, mens aluminiumsplatene vi brukte i den nye pressa, veide rundt 150 gram.

Les hele artikkelen og se bildene på ha-halden.no (krever ikke innlogging)

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

AGI blir historie

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie