Fire fokusområder for Gmunds miljøprogram

n44210-gmund-miljo_web

Som første papirleverandør setter Gmund en ny miljøstandard med sitt nye miljøprogram. Det inkluderer de fire fokusområdene vann, råvarer, avfall og energi. Sentralt i programmet er verdens første ozonbaserte renseanlegg, som nå er tatt i bruk hos Büttenpapierfabrik Gmund. Vannet som brukes i produksjonen renses ved hjelp av ozon (03), og dermed unngås aggressive kjemikalier i produksjonen. Som følge av dette kan vannet gjenbrukes flere ganger, i tillegg til at vannmengden som behøves i produksjonen blir redusert. Gmund melder at bruken av miljøvennlige, bærekraftige råvarer i kombinasjon med FSC-sertifisering er viktige satsingsområder for selskapet. Hele produksjonssortimentet er nå FSC-sertifisert.
Gmund opplyser videre at de i 20 år har fulgt en streng internpolitikk for sortering og gjenbruk av avfall. Resultatet er at selskapet har redusert sitt avfall med 82 prosent de siste ti årene. Det opplyses at 70 prosent av kraftforbruket stammer fra vannkraft og varme fra egen produksjon. Dette skal gjøre energiforbruket karbonnøytralt og karbonfritt inntil 71 prosent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: