Fire fokusområder for Gmunds miljøprogram

PUBLISERT: 2 juni 2009
OPPDATERT: 2 juni

n44210-gmund-miljo_web

Som første papirleverandør setter Gmund en ny miljøstandard med sitt nye miljøprogram. Det inkluderer de fire fokusområdene vann, råvarer, avfall og energi. Sentralt i programmet er verdens første ozonbaserte renseanlegg, som nå er tatt i bruk hos Büttenpapierfabrik Gmund. Vannet som brukes i produksjonen renses ved hjelp av ozon (03), og dermed unngås aggressive kjemikalier i produksjonen. Som følge av dette kan vannet gjenbrukes flere ganger, i tillegg til at vannmengden som behøves i produksjonen blir redusert. Gmund melder at bruken av miljøvennlige, bærekraftige råvarer i kombinasjon med FSC-sertifisering er viktige satsingsområder for selskapet. Hele produksjonssortimentet er nå FSC-sertifisert.
Gmund opplyser videre at de i 20 år har fulgt en streng internpolitikk for sortering og gjenbruk av avfall. Resultatet er at selskapet har redusert sitt avfall med 82 prosent de siste ti årene. Det opplyses at 70 prosent av kraftforbruket stammer fra vannkraft og varme fra egen produksjon. Dette skal gjøre energiforbruket karbonnøytralt og karbonfritt inntil 71 prosent.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1