Fire fokusområder for Gmunds miljøprogram

n44210-gmund-miljo_web

Som første papirleverandør setter Gmund en ny miljøstandard med sitt nye miljøprogram. Det inkluderer de fire fokusområdene vann, råvarer, avfall og energi. Sentralt i programmet er verdens første ozonbaserte renseanlegg, som nå er tatt i bruk hos Büttenpapierfabrik Gmund. Vannet som brukes i produksjonen renses ved hjelp av ozon (03), og dermed unngås aggressive kjemikalier i produksjonen. Som følge av dette kan vannet gjenbrukes flere ganger, i tillegg til at vannmengden som behøves i produksjonen blir redusert. Gmund melder at bruken av miljøvennlige, bærekraftige råvarer i kombinasjon med FSC-sertifisering er viktige satsingsområder for selskapet. Hele produksjonssortimentet er nå FSC-sertifisert.
Gmund opplyser videre at de i 20 år har fulgt en streng internpolitikk for sortering og gjenbruk av avfall. Resultatet er at selskapet har redusert sitt avfall med 82 prosent de siste ti årene. Det opplyses at 70 prosent av kraftforbruket stammer fra vannkraft og varme fra egen produksjon. Dette skal gjøre energiforbruket karbonnøytralt og karbonfritt inntil 71 prosent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *