Fire fokusområder for Gmunds miljøprogram

n44210-gmund-miljo_web

Som første papirleverandør setter Gmund en ny miljøstandard med sitt nye miljøprogram. Det inkluderer de fire fokusområdene vann, råvarer, avfall og energi. Sentralt i programmet er verdens første ozonbaserte renseanlegg, som nå er tatt i bruk hos Büttenpapierfabrik Gmund. Vannet som brukes i produksjonen renses ved hjelp av ozon (03), og dermed unngås aggressive kjemikalier i produksjonen. Som følge av dette kan vannet gjenbrukes flere ganger, i tillegg til at vannmengden som behøves i produksjonen blir redusert. Gmund melder at bruken av miljøvennlige, bærekraftige råvarer i kombinasjon med FSC-sertifisering er viktige satsingsområder for selskapet. Hele produksjonssortimentet er nå FSC-sertifisert.
Gmund opplyser videre at de i 20 år har fulgt en streng internpolitikk for sortering og gjenbruk av avfall. Resultatet er at selskapet har redusert sitt avfall med 82 prosent de siste ti årene. Det opplyses at 70 prosent av kraftforbruket stammer fra vannkraft og varme fra egen produksjon. Dette skal gjøre energiforbruket karbonnøytralt og karbonfritt inntil 71 prosent.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: