Norsk trykk til lokale opplag av storaviser

Det overrasker neppe AGIs lesere at det er rimeligere og raskere å frakte PDF-dokumenter enn papir. Nå har dette også gått opp for internasjonale storaviser, som ser nærmere på teknologien til norske Newsworld for å effektivisere sin avisdistribusjon.
Distribusjon av papiraviser over store avstander er kostbart, og fører i tillegg til det tar mange timer før avisen kommer i salg. I følge en reportasje i Aftenposten 22. juni har det norske selskapet Newsworld inngått foreløpige avtaler med Fox Corporation og det tyske mediehuset Axel Springer Verlag. Konseptet går ut på å distribuere avisene elektronisk til stedet de skal selges, der Newsworld produserer opplag fra 100 til 10.000 eksemplarer ved hjelp av blekkteknologi. Daglig leder Nils Trosterud forteller til Aftenposten at den engelske avisen Daily Mail allerede produserer sitt opplag i New York ved hjelp av denne teknologien. I følge Trosterud har dette medført en opplagsøkning på 30 prosent i den amerikanske storbyen, hovedsakelig fordi avisen nå kommer i salg flere timer tidligere enn før.
Newsworlds teknologi er interessant for aviser som sender små opplag ut på kostbare flyreiser. Selskapet har hatt en tung start, men opplever nå god respons, blant annet med produksjonsavtaler i NewYork og Dubai. Nils Trosterud legger ikke skjul på at ambisjonene er høye. – Vi skal bli verdens største avisdistributør, sier han.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: