E-bokteknologi kjøpes opp

PUBLISERT: 4 august 2009
OPPDATERT: 4 august

kindle_web

E Ink, selskapet bak det elektroniske papiret som blant annet benyttes i Amazon e-bokleser Kindle, får nye eiere. Ifølge kjøperen, Prime View International, er målet å utvide kapasiteten og forbedre teknologien.

Men det viktigste er som vanlig økonomiske interesser. E Ink er den desidert største leverandøren av den bakenforliggende teknologien for e-boklesere. Markedet for elektronisk papir vokser kraftig og anslås av flere analytikere til å nå en verdi på rundt tre milliarder USD i 2013.

Den fremtidige veksten i dette området vil i stor grad bli påvirket av fargeproduksjonsenheter for bøker, aviser og blader. Markedet for e-boklesere, som Sony Reader og Amazon Kindle, ventes å vokse fra 1,1 millioner solgte enheter i 2008 til 20 millioner enheter i 2012. Det betyr en årlig vekst på 105 prosent over en periode på fire år.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie