E-bokteknologi kjøpes opp

PUBLISERT: 4 august 2009
OPPDATERT: 4 august

kindle_web

E Ink, selskapet bak det elektroniske papiret som blant annet benyttes i Amazon e-bokleser Kindle, får nye eiere. Ifølge kjøperen, Prime View International, er målet å utvide kapasiteten og forbedre teknologien.

Men det viktigste er som vanlig økonomiske interesser. E Ink er den desidert største leverandøren av den bakenforliggende teknologien for e-boklesere. Markedet for elektronisk papir vokser kraftig og anslås av flere analytikere til å nå en verdi på rundt tre milliarder USD i 2013.

Den fremtidige veksten i dette området vil i stor grad bli påvirket av fargeproduksjonsenheter for bøker, aviser og blader. Markedet for e-boklesere, som Sony Reader og Amazon Kindle, ventes å vokse fra 1,1 millioner solgte enheter i 2008 til 20 millioner enheter i 2012. Det betyr en årlig vekst på 105 prosent over en periode på fire år.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Fremhever trofast tjener – og kommende hybrider

I løpet av første kvartal 2024 planlegger Agfa å lansere to helt nye hybridmaskiner. Dessverre så de ikke dagens lys under Sign&Print Scandinavia, men besøkende kunne likevel høre noen detaljer om de kommende nyhetene.
agfa4253-1024x682

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Konica Minolta holder fokus på den enkle etikettproduksjon

Konica Minolta har allerede oppnådd betydelig suksess med AccurioLabel 190 og 230, med over 1000 solgte maskiner over hele verden. Nå er deres siste skudd på stammen – AccurioLabel 400 – kommersielt tilgjengelig og ble vist på LabelExpo i Brüssel.
konica_labelexpo_01_small