Misvisende om kjemifrie plater

Før de ble sluppet på markedet, klassifiserte Fujifilm trykkplatene Brillia HD PRO-V og Brillia PRO-VN som kjemifrie. Fujifilm sier nå at denne termen er misvisende og gir feil signaler med hensyn til platens miljøpåvirkning.

Konsekvensen er at Fujifilm nå omklassifiserer disse to platene, samt Brillia LH-PJE og Brillia FLH-Z, til lavkjemiske plater. De fire platetypene med tilhørende utstyr bruker betydelig mindre kjemikalier, opptil 75 prosent mindre, enn konvensjonelle plater.

– Det har i lang tid vært mangel på klarhet når det gjelder begrepet «kjemifri», spesielt hva det innebærer i et miljømessig perspektiv, påpeker Graham Leeson, ansvarlig for markedskommunikasjon hos Fujifilm Europa. – Vi vet at ordet er misvisende fordi det oppfattes som at en kjemifri plate ikke krever kjemikalier, mens det i virkeligheten er slik at nesten samtlige såkalt kjemifrie plater trenger en eller annen form for kjemikalier i produksjonsprosessen. Denne potensielt villedende situasjonen er ikke i overensstemmelse med vår miljøpolitikk, sier Leeson.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe i Oslo. Hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh se man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: