Misvisende om kjemifrie plater

Før de ble sluppet på markedet, klassifiserte Fujifilm trykkplatene Brillia HD PRO-V og Brillia PRO-VN som kjemifrie. Fujifilm sier nå at denne termen er misvisende og gir feil signaler med hensyn til platens miljøpåvirkning.

Konsekvensen er at Fujifilm nå omklassifiserer disse to platene, samt Brillia LH-PJE og Brillia FLH-Z, til lavkjemiske plater. De fire platetypene med tilhørende utstyr bruker betydelig mindre kjemikalier, opptil 75 prosent mindre, enn konvensjonelle plater.

– Det har i lang tid vært mangel på klarhet når det gjelder begrepet «kjemifri», spesielt hva det innebærer i et miljømessig perspektiv, påpeker Graham Leeson, ansvarlig for markedskommunikasjon hos Fujifilm Europa. – Vi vet at ordet er misvisende fordi det oppfattes som at en kjemifri plate ikke krever kjemikalier, mens det i virkeligheten er slik at nesten samtlige såkalt kjemifrie plater trenger en eller annen form for kjemikalier i produksjonsprosessen. Denne potensielt villedende situasjonen er ikke i overensstemmelse med vår miljøpolitikk, sier Leeson.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: