Vekst for ondemand-bøker

PUBLISERT: 13 august 2009
OPPDATERT: 13 august

Statistikken viser at tradisjonell bokproduksjon falt marginalt i fjor i USA med 3,2 prosent. Samtidig vokste produksjonen av såkalte ondemand-bøker og andre mindre bokopplag med 132 prosent sammenlignet med året før. Det viser ferske tall fra det amerikanske Bowker, som sammenstiller produksjonstallene fra forlagene.

– Statistikken fra i fjor gir ikke bare en indikasjon på bokindustriens utvikling, men den viser også at forlagene tenker mer strategisk med hensyn til hvilke titler de velger å publisere, sier Kelly Gallagher, visepresident i Bowker. Hvis man ser bakenfor statistikken, kan vi bare konkludere med at 2008 var et viktig år som viser hvordan bokbransjen endres.

De mest populære sektorene var forretningslitteratur og utdanning. I motsatt ende finner vi reiselitteratur og fiksjon.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie