Vekst for ondemand-bøker

Statistikken viser at tradisjonell bokproduksjon falt marginalt i fjor i USA med 3,2 prosent. Samtidig vokste produksjonen av såkalte ondemand-bøker og andre mindre bokopplag med 132 prosent sammenlignet med året før. Det viser ferske tall fra det amerikanske Bowker, som sammenstiller produksjonstallene fra forlagene.

– Statistikken fra i fjor gir ikke bare en indikasjon på bokindustriens utvikling, men den viser også at forlagene tenker mer strategisk med hensyn til hvilke titler de velger å publisere, sier Kelly Gallagher, visepresident i Bowker. Hvis man ser bakenfor statistikken, kan vi bare konkludere med at 2008 var et viktig år som viser hvordan bokbransjen endres.

De mest populære sektorene var forretningslitteratur og utdanning. I motsatt ende finner vi reiselitteratur og fiksjon.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En stor del blir igjen hos Skipnes

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder / Skipnes

Skipnes Holding har solgt etikettdelen till Ettiketto. Men den tradisjonelle grafiske produksjonen, i Skipnes Kommunikasjon, blir igjen hos de gamle eierne og planlegges å vokse personalmessig med 25 prosent når Trondheimsfirmaet flytter inn i helt nybygde lokaler til sommeren.

Publisert av: