Vekst for ondemand-bøker

PUBLISERT: 13 august 2009
OPPDATERT: 13 august

Statistikken viser at tradisjonell bokproduksjon falt marginalt i fjor i USA med 3,2 prosent. Samtidig vokste produksjonen av såkalte ondemand-bøker og andre mindre bokopplag med 132 prosent sammenlignet med året før. Det viser ferske tall fra det amerikanske Bowker, som sammenstiller produksjonstallene fra forlagene.

– Statistikken fra i fjor gir ikke bare en indikasjon på bokindustriens utvikling, men den viser også at forlagene tenker mer strategisk med hensyn til hvilke titler de velger å publisere, sier Kelly Gallagher, visepresident i Bowker. Hvis man ser bakenfor statistikken, kan vi bare konkludere med at 2008 var et viktig år som viser hvordan bokbransjen endres.

De mest populære sektorene var forretningslitteratur og utdanning. I motsatt ende finner vi reiselitteratur og fiksjon.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo