Vekst for ondemand-bøker

Statistikken viser at tradisjonell bokproduksjon falt marginalt i fjor i USA med 3,2 prosent. Samtidig vokste produksjonen av såkalte ondemand-bøker og andre mindre bokopplag med 132 prosent sammenlignet med året før. Det viser ferske tall fra det amerikanske Bowker, som sammenstiller produksjonstallene fra forlagene.

– Statistikken fra i fjor gir ikke bare en indikasjon på bokindustriens utvikling, men den viser også at forlagene tenker mer strategisk med hensyn til hvilke titler de velger å publisere, sier Kelly Gallagher, visepresident i Bowker. Hvis man ser bakenfor statistikken, kan vi bare konkludere med at 2008 var et viktig år som viser hvordan bokbransjen endres.

De mest populære sektorene var forretningslitteratur og utdanning. I motsatt ende finner vi reiselitteratur og fiksjon.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: