Avisannonser med video

PUBLISERT: 20 oktober 2009
OPPDATERT: 20 oktober

n44531-video-in-print_web-128x99

Annonse på trykk eller skjerm? Også her kan Ole Brums «ja takk, begge deler» være gjeldende, for den amerikanske TV-kanalen CBS melder at de sammen med Pepsi Max har gjennomført verdens første innlimte avisannonse med video. En liten papirtynn skjerm og et minne som kan håndtere rundt 40 minutter med video ble plassert i et kartongtykt oppslag i en utgave av Entertainment Weekly, som distribueres til abonnenter i Los Angeles og New York. Videoen starter når leseren åpner oppslaget, og man kan velge mellom fem videoprøver fra TV-serier som CBS starter i høst.
Selskapet bak teknologien Video In Print (VIP) heter Americhip, og de arbeider også med teknologi for å formidle smak, lyd og bilder. Ifølge selskapet er materialene solide nok til å tåle både ferdiggjøring og distribusjon. Skjermen er 2,7 millimeter tykk og har en oppløsning på 320 x 240 piksler, mens batteriet i pakken kan kjøre i 65-70 minutter med avspilling, og i tillegg lades via mini-USB. Skjermen er basert på TFT LCD-teknologi og forsterket med et lag av polykarbonat. Ifølge Americhip har teknologien eksistert i et par år allerede. Hva kostnaden per videoannonse er, sier de ingenting om. Hva vi forventer å finne i vår egen søndagsavis etter hvert, er vi neimen ikke sikre på.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682