Avisannonser med video

PUBLISERT: 20 oktober 2009
OPPDATERT: 20 oktober

n44531-video-in-print_web-128x99

Annonse på trykk eller skjerm? Også her kan Ole Brums «ja takk, begge deler» være gjeldende, for den amerikanske TV-kanalen CBS melder at de sammen med Pepsi Max har gjennomført verdens første innlimte avisannonse med video. En liten papirtynn skjerm og et minne som kan håndtere rundt 40 minutter med video ble plassert i et kartongtykt oppslag i en utgave av Entertainment Weekly, som distribueres til abonnenter i Los Angeles og New York. Videoen starter når leseren åpner oppslaget, og man kan velge mellom fem videoprøver fra TV-serier som CBS starter i høst.
Selskapet bak teknologien Video In Print (VIP) heter Americhip, og de arbeider også med teknologi for å formidle smak, lyd og bilder. Ifølge selskapet er materialene solide nok til å tåle både ferdiggjøring og distribusjon. Skjermen er 2,7 millimeter tykk og har en oppløsning på 320 x 240 piksler, mens batteriet i pakken kan kjøre i 65-70 minutter med avspilling, og i tillegg lades via mini-USB. Skjermen er basert på TFT LCD-teknologi og forsterket med et lag av polykarbonat. Ifølge Americhip har teknologien eksistert i et par år allerede. Hva kostnaden per videoannonse er, sier de ingenting om. Hva vi forventer å finne i vår egen søndagsavis etter hvert, er vi neimen ikke sikre på.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

30-årsjubilanten investerer i fremtiden: "Mitt livsverk"

Med lokaler midt i Oslo sentrum er digitaltrykkeriet In-Trykk tett på mange store bedrifter som trenger trykketjenester.
– Jeg har blitt litt av en hustrykker for bedriftene på gata, sier eier Yalcin Ucarli.
IN Konica

Åpent hus med tema "foliering av kjøretøy"

Torsdag 20. juni inviterer Spandex til åpent hus i Larvik. Foliering av kjøretøy er tema for dagen og det blir demonstrasjon av foliering og nye produkter.
Spandex folie