Avisannonser med video

n44531-video-in-print_web-128x99

Annonse på trykk eller skjerm? Også her kan Ole Brums «ja takk, begge deler» være gjeldende, for den amerikanske TV-kanalen CBS melder at de sammen med Pepsi Max har gjennomført verdens første innlimte avisannonse med video. En liten papirtynn skjerm og et minne som kan håndtere rundt 40 minutter med video ble plassert i et kartongtykt oppslag i en utgave av Entertainment Weekly, som distribueres til abonnenter i Los Angeles og New York. Videoen starter når leseren åpner oppslaget, og man kan velge mellom fem videoprøver fra TV-serier som CBS starter i høst.
Selskapet bak teknologien Video In Print (VIP) heter Americhip, og de arbeider også med teknologi for å formidle smak, lyd og bilder. Ifølge selskapet er materialene solide nok til å tåle både ferdiggjøring og distribusjon. Skjermen er 2,7 millimeter tykk og har en oppløsning på 320 x 240 piksler, mens batteriet i pakken kan kjøre i 65-70 minutter med avspilling, og i tillegg lades via mini-USB. Skjermen er basert på TFT LCD-teknologi og forsterket med et lag av polykarbonat. Ifølge Americhip har teknologien eksistert i et par år allerede. Hva kostnaden per videoannonse er, sier de ingenting om. Hva vi forventer å finne i vår egen søndagsavis etter hvert, er vi neimen ikke sikre på.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Fespa: Årets motto er «print in motion»

Tekst: Claes Nordström | Foto: Claes Nordström

Det har bare gått et drøyt halvår siden Fespa i Amsterdam, men nå er det igjen tid for messe. Fra 31. mai til 3. juni møtes trykkeri- og skiltbransjen til gjenbesøk på Messe Berlin. OBS: Ledelsen i Fespa har kommet med en korrigering angående koronatiltakene rundt messen.

Publisert av: