Papir under lupen

Paper Sense er et nytt prosjekt for å undersøke folks holdninger til papirbaserte medier og elektroniske medier, forteller GFF, den svenske grafiske arbeidsgiverforeningen. Prosjektet imøteses med spenning, også i Norge. Bak prosjektet står svenske Innventia i samarbeid med partnere fra ulike næringslivsområder. Prosjektet skal vise næringslivet hvordan de kan endre sin tilnærming til trykte medier sammenlignet med digitale medier, og belyse hvilke fordeler og ulemper de papirbaserte mediene har i markedskommunikasjonen. Undersøkelsen skal også avdekke vilkårene for utvikling av innovative papirprodukter som møter forbrukernes ulike behov. Papirindustrien er representert med flere store bedrifter i prosjektet, men også selskaper som Norske Skogindustrier, IKEA, ICA og andre deltar, samt representanter for mobilteknologi og medieforskning. En del av prosjektet er studier i butikkene for å kartlegge forbrukernes holdninger til reklame. Forskerne skal måle hvordan brukernes atferd avhenger av direktereklame de har mottatt hjemme og den digitale og papirbaserte annonseringen de eksponeres for i butikken. Målet med forskningsprosjektet er å vise hvordan næringslivet kan endre sin tilnærming til trykte medier i forhold til digitale medier, og hvilke fordeler og ulemper papirbaserte medier har med hensyn til markedskommunikasjon.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: