Papir under lupen

PUBLISERT: 10 november 2009
OPPDATERT: 10 november

Paper Sense er et nytt prosjekt for å undersøke folks holdninger til papirbaserte medier og elektroniske medier, forteller GFF, den svenske grafiske arbeidsgiverforeningen. Prosjektet imøteses med spenning, også i Norge. Bak prosjektet står svenske Innventia i samarbeid med partnere fra ulike næringslivsområder. Prosjektet skal vise næringslivet hvordan de kan endre sin tilnærming til trykte medier sammenlignet med digitale medier, og belyse hvilke fordeler og ulemper de papirbaserte mediene har i markedskommunikasjonen. Undersøkelsen skal også avdekke vilkårene for utvikling av innovative papirprodukter som møter forbrukernes ulike behov. Papirindustrien er representert med flere store bedrifter i prosjektet, men også selskaper som Norske Skogindustrier, IKEA, ICA og andre deltar, samt representanter for mobilteknologi og medieforskning. En del av prosjektet er studier i butikkene for å kartlegge forbrukernes holdninger til reklame. Forskerne skal måle hvordan brukernes atferd avhenger av direktereklame de har mottatt hjemme og den digitale og papirbaserte annonseringen de eksponeres for i butikken. Målet med forskningsprosjektet er å vise hvordan næringslivet kan endre sin tilnærming til trykte medier i forhold til digitale medier, og hvilke fordeler og ulemper papirbaserte medier har med hensyn til markedskommunikasjon.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

I anledning at det i disse dager er 50 år siden Halden Arbeiderblad gikk over fra blybasert trykkpresse fra 1912 til...
halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Emballasjeforeningen har i 2015 laget nye nettsider for å kunne utføre sine informasjonsoppgaver på en bedre måte – til glede for...

Sign og Print retter

I vår artikkel om Jansson & Bjelke AS i Sign & Print nr 217 er det beklageligvis en feil. Linje 4...

Siste nytt

Europeisk messepremiere for stor flatbed

Årets utgave av Fespa Global Print Expo, som skal avholdes i München, begynner å nærme seg. På Agfas stand kommer det til å dreie seg om selskapets nyeste inkjet-innovasjoner og hvordan de kan skape strategisk vekst og bærekraft.
nils-arne

Svensk produktmediafirma satser i Norge

Wackes har satt seg som mål å bli ledende i Norden innen merkeprodukter og merchandise. Nå gjør selskapet en satsing i Norge og planlegger i løpet av kort tid å åpne et kontor i Oslo.
opera-house-g43f8cbaef_1920

Kongsberg PCS lar kreativiteten blomstre på årets Fespa

På sin stand på Fespa i år, skal Kongsberg Precision Cutting Systems vise hvordan bedrifter bruker Kongsberg- og MultiCam-maskiner for å bringe design til live.
kongsberg_c_serien

Trykkeri.no-sjefen om fordelen med kjeder: "Ingen flere priskriger"

Et nettsted der du kan finne et trykkeri i din nærhet – uansett hva du enn har behov for. Slik kan man beskrive den nye kjeden trykkeri.no. Sign&Print har tatt en prat med kjedesjef Martin Olsen om opprinnelsen, fordelene og fremtidige planer.
alle