Papirindustrien med mindre utslipp

PUBLISERT: 25 november 2009
OPPDATERT: 25 november

Europeiske papirprodusenter har i følge en ny rapport redusert sine utslipp  med 42 prosent siden 1990. Den nye rapporten er utarbeidet av papirbransjens interesseorganisasjon CEPI, Confederation of European Paper Industries.

Rapporten mener  papirindustrien har økt gjenvinningsgraden til66,6 prosent. Det er høyere enn de fastsatte målene på  66 prosent. Energiaforbruket har også forbedret seg, siden graden av biomasse-energi som industrien bruker kom opp i 54,4 prosent,

– Vi vil forsette å arbeide for å tilpasse og reagere på de utfordringene vår bransje står overfor, sier  CEPIs direktør Teresa Oresas.TP-black-web

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag