Sukkertøy for typografer

Er du interessert i typografi, har du noe å glede deg til her. Taschens dobbeltbind med navnet «Type, A Visual History Of Typefaces & Graphic Styles» er en reise gjennom typografiens utvikling og bruk gjennom tre århundrer. Her blir vi kjent med klassikere som Caslon, Gill og Frutiger. Redaktørene Jan Tholenaar og Cees de Jong kommer begge fra Nederland, et land som har spilt en viktig rolle i skriftsnitthistorien. Boken er delt i to bind, der det første tar for seg perioden 1628-1899, mens neste bind omhandler perioden fram til i dag. Inkludert er også passord til et nettsted med mer enn 1000 høyoppløselige skrifteksempler. Blant typografene som er omtalt i boken er William Caslon, Fritz Helmuth Ehmcke, Peter Behrens, Rudolf Koch, Eric Gill, Jan van Krimpen, Paul Renner, Jan Tschichold, A. M. Cassandre, Aldo Novarese og Adrian Frutiger.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: