Sukkertøy for typografer

Er du interessert i typografi, har du noe å glede deg til her. Taschens dobbeltbind med navnet «Type, A Visual History Of Typefaces & Graphic Styles» er en reise gjennom typografiens utvikling og bruk gjennom tre århundrer. Her blir vi kjent med klassikere som Caslon, Gill og Frutiger. Redaktørene Jan Tholenaar og Cees de Jong kommer begge fra Nederland, et land som har spilt en viktig rolle i skriftsnitthistorien. Boken er delt i to bind, der det første tar for seg perioden 1628-1899, mens neste bind omhandler perioden fram til i dag. Inkludert er også passord til et nettsted med mer enn 1000 høyoppløselige skrifteksempler. Blant typografene som er omtalt i boken er William Caslon, Fritz Helmuth Ehmcke, Peter Behrens, Rudolf Koch, Eric Gill, Jan van Krimpen, Paul Renner, Jan Tschichold, A. M. Cassandre, Aldo Novarese og Adrian Frutiger.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: