Sukkertøy for typografer

PUBLISERT: 14 januar 2010
OPPDATERT: 14 januar

Er du interessert i typografi, har du noe å glede deg til her. Taschens dobbeltbind med navnet «Type, A Visual History Of Typefaces & Graphic Styles» er en reise gjennom typografiens utvikling og bruk gjennom tre århundrer. Her blir vi kjent med klassikere som Caslon, Gill og Frutiger. Redaktørene Jan Tholenaar og Cees de Jong kommer begge fra Nederland, et land som har spilt en viktig rolle i skriftsnitthistorien. Boken er delt i to bind, der det første tar for seg perioden 1628-1899, mens neste bind omhandler perioden fram til i dag. Inkludert er også passord til et nettsted med mer enn 1000 høyoppløselige skrifteksempler. Blant typografene som er omtalt i boken er William Caslon, Fritz Helmuth Ehmcke, Peter Behrens, Rudolf Koch, Eric Gill, Jan van Krimpen, Paul Renner, Jan Tschichold, A. M. Cassandre, Aldo Novarese og Adrian Frutiger.

Les videre

Mer om HP og Xerox

I august og september ble det ført diskrete samtaler mellom ledelsen i HP og Xerox. Xerox har fått penger i kassen etter å ha solgt sin asiatiske virksomhet til Fujifilm. De pengene skulle nå brukes til å kjøpe HP.
unadjustednonraw-thumb-1c24

Halden Arbeiderblad mimrer

halden_arbeiderblad

Emballasjeforeningens nye nettsider

Sign og Print retter

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676