Digitaltrykk på Ipex

«Ipex blir en milepæl for digital produksjon». Slik innledet Bron Curley fra Océ i England sin tale om årets Ipex. Océ vil være tilstede med alt fra mindre kontorutstyr til storformat og produksjonsmaskiner.

Den største nyheten er uten tvil nye Arizona 550 GT, som ble lansert i begynnelsen av februar. Men Océ vil også demonstrere sin Jetstream 1000, en rullbasert blekkløsning for transaksjonstrykk. Også Varioprint 6320 Ultra og Colorwave 600 stilles ut.

Oppsiktsvekkende undersøkelse
Canon vil satse stort på Ipex, med en stand på 2000 kvadratmeter, messens største. Selskapet konsentrerer utstillingen om produksjonsutstyr med både inline og offline ferdiggjøringsutstyr. Blant løsningene finner vi Imagepress med Hiflex Production Workflow og nye Imagerunner Advance Pro. Canon vil også lansere ny teknologi på messen.

Før messen vil Canon også publisere tre nye undersøkelser gjennomført av Frank Romano. Men allerede nå kunngjør Mark Lawn fra Canon Europe noen resultater. En av undersøkelsene viser at digitaltrykk er veien til overlevelse og at storformatmarkedet faktisk vokste under lavkonjunkturen. Undersøkelsen viser også at ordretilfanget øker og at de fleste investeringene i 2010 vil ligge på digitaltrykk. Rapporten viser også at offset nå ses som alternativ til digitaltrykk og ikke omvendt.

Til tross for dette synet på digitaltrykk menar David Preskett hos Canon Europe at det ikke finnes noen god grunn for å endre det eksisterende klikk-konseptet.
– Idag finnes det ingen bedre alternativer, mener David Preskett.

Den biten som mangler
Pitney Bowes viser sitt Intellijet Printing System, som er en programvareløsning for både pre- og post-print. Sammen med HP:s rullbaserte T300 heter løsningen Production Intelligence. I følge Pitney Bowes er dette den biten som puslespillet i transaksjonsmarkedet har manglet. Den integrerer nemlig både print- og mailfunksjoner. Det modulbaserte systemet er kompatibelt med flere typer utstyr.

Slik utvikler du butikken
Også Ricoh satser på produksjon. Graham Moore hos Ricoh mener at selskapets stand bør være et opplagt mål for alle bedriftsledere som vil lære hvordan de skal utvikle sin forretningsdrift.

Ricoh har satset hardt på produksjonssiden de siste årene, blant annet gjennom samarbeidet med Kodak. Digimaster EX-300, som har en kapasitet på 300 sorthvite sider A4 per minutt i duplex, samt Nexpress SE2500, vil kjøre for fullt på Ricoh-standen. Selskapet viser også sin web-to-print-løsning Now Print samt fargestyringsløsningen Ready4Print.

Raskest på markedet?
Domino har arbeidet med flere typer av blekkteknologier siden starten i 1978. På Ipex kommer neste innovasjon, en digital fargeskriver med navnet N600. Teknologien er piezo-basert. Philip Easton hos Domino mener dette er markedets raskeste etikettløsning.
– Med N600 tar vi enda et stort skritt mot overgangen fra konvensjonell trykkteknologi innenfor etikettrykk, sier han.

Neste nye teknologi fra Domino heter K600, det nyeste produktet i K-serien. Det er en rullbasert monokrom piezoskriver for høyoppløste utskrifter. Ideer til bruksområder er billetter, kort, DR, med mer. Skriveren kan også fås i ark-variant.

Guider trykkerne
I forbindelse med messe holdes det flere seminarer for trykkeri-eiere. Sentrale tema er selvsagt økonomi og håndfaste råd. Mer informasjon finner du på Printers Print Zone.

Et annet innslag er Print Debates. Her diskuterer et ekspertpanel aktuelle temaer som påvirker bransjen. For eksempel hvordan man selger trykksaker, hvordan fremtidens trykkeri ser ut, hva Ipad vil bety for det trykte mediet og «grønt trykk». I ekspertpanelet sitter blant andre Frank Romano og AGI-skribent Laurel Brunner. Les mer på Print Debates. Et hett tips er å melde seg på tidlig, pga begrensede plasser.

IpexpånettIpex vil også invitere til turer med guide. Du kan velge mellom flere tema. Den 22. mai er det skandinavisk tema.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: