Et aldri så lite tilbakeblikk

Godt nytt år!
I vår bransje er det ikke mye tid til å se bakover. Det er slutt på de tidene da bransjefolk kunne tillate seg å mimre og være vemodige. Men det er alltid plass for et lite unntak, og det er greit å være litt «retro» i forbindelse med store overganger.

For 17 år siden, da AGI kom på det norske markedet, ble vi ganske raskt kontaktet av daværende Grafiske Bedrifter Landsforeningen. GBL, som senere ble til både Viskom og NHO Grafisk, ønsket å sikre sitt eget 110 år gamle blad og solide merkevare «Norsk Grafisk Tidsskrift» et fortsatt liv gjennom et partnerskap med norske AGI. Etter kort tid falt brikkene på plass, og i 1996 var samarbeidsavtalen og de faste GBL-sidene i AGI et faktum, og har vært det siden.

For våre skandinaviske søstertidsskrifter var situasjonen motsatt. I Sverige var det Grafiskt Forum som var tidsskrift for de svenske arbeidsgiverne, GFF. I Danmark hadde Dansk Arbejdsgiverforening sitt eget tidsskrift, De Grafiske Fag, som levde side ved side med dansk AGI.
I 2012 er situasjonen snudd på hodet i alle de skandinaviske landene. I Sverige har AGI blitt ett med Grafiskt Forum og dermed også tidsskrift for GFF. I Danmark har dansk AGI slått seg sammen med De Grafiske Fag, og sammen blitt det nye tidsskriftet «Aftryk», og dermed danske arbeidsgiveres medium.

I Norge går vi motsatt vei. Ved årsskiftet går NHO Grafisk over til Norsk Industri, og endrer navn til Bransjeforeningen print og kommunikasjon. Samtidig avvikles de formelle avtalene mellom oss. Vi vil fortsatt samarbeide tett, men på andre måter enn med faste bransjesider i AGI. Medlemsbedriftene får fortsatt AGI til rabattert pris, og den redaksjonelle dialogen vil fortsette.

Vi ser frem til godt samarbeid og gleder oss til igjen å se fremover!

Publisert av: 

Del artikkelen

4 kommentare til “Et aldri så lite tilbakeblikk”
 1. Hei Marit, ja samarbeidet fortsetter og medlemmene beholder bladet til rabattert pris. det er bra. Vi trenger et aktivt, oppdatert forum som kan følge trender og suksesser i bransjen. Stå på for grafisk bransje!
  hilsen
  Pål

 2. Hei Marit, ja samarbeidet fortsetter og medlemmene beholder bladet til rabattert pris. det er bra. Vi trenger et aktivt, oppdatert forum som kan følge trender og suksesser i bransjen. Stå på for grafisk bransje!
  hilsen
  Pål

 3. Svenn sier:

  Spennende endring. Det vil gi dere større frihet i de granskende sakene som dere aldri har hadt mulighet til tidligere.

  Stå på Marit, jeg er imponert over driven og motivasjonen dere holder oppe alle i AGI.

  Bransjen trenger dere!

 4. Svenn sier:

  Spennende endring. Det vil gi dere større frihet i de granskende sakene som dere aldri har hadt mulighet til tidligere.

  Stå på Marit, jeg er imponert over driven og motivasjonen dere holder oppe alle i AGI.

  Bransjen trenger dere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: