Et aldri så lite tilbakeblikk

Godt nytt år!
I vår bransje er det ikke mye tid til å se bakover. Det er slutt på de tidene da bransjefolk kunne tillate seg å mimre og være vemodige. Men det er alltid plass for et lite unntak, og det er greit å være litt «retro» i forbindelse med store overganger.

For 17 år siden, da AGI kom på det norske markedet, ble vi ganske raskt kontaktet av daværende Grafiske Bedrifter Landsforeningen. GBL, som senere ble til både Viskom og NHO Grafisk, ønsket å sikre sitt eget 110 år gamle blad og solide merkevare «Norsk Grafisk Tidsskrift» et fortsatt liv gjennom et partnerskap med norske AGI. Etter kort tid falt brikkene på plass, og i 1996 var samarbeidsavtalen og de faste GBL-sidene i AGI et faktum, og har vært det siden.

For våre skandinaviske søstertidsskrifter var situasjonen motsatt. I Sverige var det Grafiskt Forum som var tidsskrift for de svenske arbeidsgiverne, GFF. I Danmark hadde Dansk Arbejdsgiverforening sitt eget tidsskrift, De Grafiske Fag, som levde side ved side med dansk AGI.
I 2012 er situasjonen snudd på hodet i alle de skandinaviske landene. I Sverige har AGI blitt ett med Grafiskt Forum og dermed også tidsskrift for GFF. I Danmark har dansk AGI slått seg sammen med De Grafiske Fag, og sammen blitt det nye tidsskriftet «Aftryk», og dermed danske arbeidsgiveres medium.

I Norge går vi motsatt vei. Ved årsskiftet går NHO Grafisk over til Norsk Industri, og endrer navn til Bransjeforeningen print og kommunikasjon. Samtidig avvikles de formelle avtalene mellom oss. Vi vil fortsatt samarbeide tett, men på andre måter enn med faste bransjesider i AGI. Medlemsbedriftene får fortsatt AGI til rabattert pris, og den redaksjonelle dialogen vil fortsette.

Vi ser frem til godt samarbeid og gleder oss til igjen å se fremover!

Publisert av: 

Del artikkelen

4 kommentare til “Et aldri så lite tilbakeblikk”
 1. Hei Marit, ja samarbeidet fortsetter og medlemmene beholder bladet til rabattert pris. det er bra. Vi trenger et aktivt, oppdatert forum som kan følge trender og suksesser i bransjen. Stå på for grafisk bransje!
  hilsen
  Pål

 2. Hei Marit, ja samarbeidet fortsetter og medlemmene beholder bladet til rabattert pris. det er bra. Vi trenger et aktivt, oppdatert forum som kan følge trender og suksesser i bransjen. Stå på for grafisk bransje!
  hilsen
  Pål

 3. Svenn sier:

  Spennende endring. Det vil gi dere større frihet i de granskende sakene som dere aldri har hadt mulighet til tidligere.

  Stå på Marit, jeg er imponert over driven og motivasjonen dere holder oppe alle i AGI.

  Bransjen trenger dere!

 4. Svenn sier:

  Spennende endring. Det vil gi dere større frihet i de granskende sakene som dere aldri har hadt mulighet til tidligere.

  Stå på Marit, jeg er imponert over driven og motivasjonen dere holder oppe alle i AGI.

  Bransjen trenger dere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Toppmodell for etterbehandling: «Vårt nye store slagskip»

Tekst: Claes Nordström |

Plockmatic introduserer Morgana DigiFold pro XL. En ny maskin på det nordiske markedet som riller, perforerer og falser i en arbeidsflyt. Lange ark håndterer det som standard med en rillehastighet på opptil 7500 ark i timen. – Dette er vårt nye store slagskip, sier Bo Larson hos Plockmatic.

Publisert av: 

Den nye AccurioPress C7100-serien skal gi merverdi til trykkere

Tekst: Roger Stormo |

Konica Minolta introduserer en ny serie maskiner for mellomstore produksjonsvolumer – AccurioPress C7100. Ved bruk av mange automatiserings- og etterbehandlingsalternativer er det tonerbaserte arkmatede utskriftssystemet designet for å støtte leverandører av utskriftstjenester i å generere merverdi – både økonomisk og når det gjelder produktdesign.

Publisert av: 

Åpner nye markeder med Colorado

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Bilfoliering er vanligvis utført med lateksprinter og laminering av folien, og ved at man helfolierer med grunnfargen først og legger på dekorfolie etterpå. Slik har det vært hos Grintek også, men med Colorado på plass har de begynt å tenke nytt, i form av at folien kan produseres i én prosess, og at lamineringen i en del tilfeller kan utelates.

Publisert av: 

Verdenspremiere for fleksibel offsetpresse

Tekst: Claes Nordström |

Heidelberg byr på verdenspremiere for kjernevirksomheten arkmatet offset. Den nye Speedmaster CX 104 henvender seg til flere segmenter innen trykkeriverdenen, og ble presentert under selskapets store kundearrangement, China Print. Heidelberg følger opp den siste generasjonen trykkpresser som ble sluppet i forbindelse med kanselleringen av Drupa-messen 2020. Og det gjøres i et 70/100 arkformat og muligheter […]

Publisert av: