Nye ICC-profiler for nye Rough Munken

Munken Box_high_web

ICC-profiler er viktige verktøy for trykkeren for å oppnå et resultat med så høy trykkvalitet som mulig. For å forenkle trykkingen legger papirprodusenten Arctic Paper ut nye ICC-profiler for gratis nedlasting på sine nettsider. De nye papirkvalitetene Munken Polar Rough, Munken Lynx Rough og Munken Pure Rough har allerede tatt markedsandeler. For å optimalisere trykkresultatene med disse papirtypene, som kjennetegnes av rue overflater, utvider Arctic Paper sitt tilbud av ICC-profiler.

ICC-profilene vil hjelpe trykkeren med å oppnå de beste resultatene på det papiret som ICC-profilen er utviklet for. Den optimale ICC-profilen får man når trykkeriet kalibrerer sine presser for hver papirklasse og lager sine egne profiler for hver kombinasjon. Imidlertid kan det være en ganske krevende oppgave å holde alle de forskjellige profilene oppdatert, derfor velger mange å arbeide med generelle profiler, for eksempel en for bestrøket og en for ubestrøket papir.

Da er det en langt bedre løsning å benytte ICC-profiler som papirprodusentene har skreddersydd for hver papirklasse. Arctic Paper har tilbudt dette siden tidlig på 2000-tallet, og deres ICC-profiler er utviklet spesielt for de ulike papirkvalitetene i Munken, Amber og Arctic-seriene. Trykkeren må likevel foreta innstillinger i henhold til fargedensitet, mottrykk, rastertetthet og andre verdier som samsvarer med ICC-profilen. Oppdatering av ICC-profilene er viktig, fordi papiret utvikles og endres over tid. Nye ICC-profiler er derfor nødvendig selv om det ikke tilbys et nytt papir eller er planlagt kvalitetsendringer. Siden både teknologi og materialer gjennomgår små oppdateringer og en foredlingsprosess, vil ICC-profilene etter hvert foreldes.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *